Nabeschouwing Birmingham City - Wigan Athletic (0-1) || Championship 2022/2023

Zaterdag 20 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Birmingham City het zaterdag 20 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Wigan Athletic. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Andrew's Stadium in Birmingham.

Via de Birmingham City - Wigan Athletic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Birmingham City - Wigan Athletic (0-1)

Het Championship duel tussen Birmingham City en Wigan Athletic is onder leiding van scheidsrechter Andy Davies geëindigd in een 0-1 overwinning voor Wigan Athletic. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor J. Bennett in de 10e minuut, waardoor Wigan Athletic met een man minder kwam te staan. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 82 minuten was het N. Broadhead die Wigan Athletic op een 0-1 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Andy Davies, waardoor Wigan Athletic de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Birmingham City - Wigan Athletic 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Birmingham City - Wigan Athletic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Rode kaart Wigan Athletic Rode kaart voor J. Bennett Wigan Athletic
17' Wissel Wigan Athletic Wissel R. Nyambe voor J. Magennis Wigan Athletic
57' Wissel Birmingham City Wissel T. Deeney voor L. Jutkiewicz Birmingham City
57' Wissel Birmingham City Wissel J. Leko voor J. Williams Birmingham City
66' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor W. Keane Wigan Athletic
69' Wissel Wigan Athletic Wissel N. Broadhead voor C. Lang Wigan Athletic
69' Wissel Wigan Athletic Wissel G. Shinnie voor J. McClean Wigan Athletic
70' Wissel Wigan Athletic Wissel C. Wyke voor W. Keane Wigan Athletic
71' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor T. Naylor Wigan Athletic
80' Wissel Birmingham City Wissel S. Cosgrove voor G. Hall Birmingham City
82' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt N. Broadhead met assist van C. Wyke Wigan Athletic 0-1
86' Wissel Birmingham City Wissel J. Bellingham voor M. Colin Birmingham City
Video hoogtepunten en samenvatting Birmingham City - Wigan Athletic
Opstellingen Birmingham City - Wigan Athletic
De opstellingen van Birmingham City en Wigan Athletic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Birmingham City gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Wigan Athletic zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.