Nabeschouwing Bristol City - Sunderland (2-3) || Championship 2022/2023

Zaterdag 6 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Bristol City het zaterdag 6 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Sunderland. De wedstrijd wordt gespeeld in Ashton Gate Stadium in Bristol.

Via de Bristol City - Sunderland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bristol City - Sunderland (2-3)

Het Championship duel tussen Bristol City en Sunderland is onder leiding van scheidsrechter Keith Stroud geëindigd in een 2-3 overwinning voor Sunderland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Sunderland kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van E. Simms. Bristol City kwam in de 10e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Weimann, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 51e minuut zette C. Martin zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Bristol City de leiding in de wedstrijd nam.

Na 53 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat E. Simms de 2-2 maakte voor Sunderland. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Sunderland dat in de 72e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat R. Stewart de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Keith Stroud en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Sunderland.

LIVE Bristol City - Sunderland 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bristol City - Sunderland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor C. Evans Sunderland
4' Doelpunt Sunderland Doelpunt E. Simms met assist van R. Stewart Sunderland 0-1
10' Doelpunt Bristol City Doelpunt A. Weimann met assist van Z. Vyner Bristol City 1-1
20' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor D. Cirkin Sunderland
27' Gele kaart Bristol City Gele kaart voor J. Williams Bristol City
51' Doelpunt Bristol City Doelpunt C. Martin met assist van A. Weimann Bristol City 2-1
53' Doelpunt Sunderland Doelpunt E. Simms met assist van A. Pritchard Sunderland 2-2
58' Gele kaart Bristol City Gele kaart voor M. Sykes Bristol City
65' Wissel Bristol City Wissel K. Wilson voor M. Sykes Bristol City
65' Wissel Bristol City Wissel T. Klose voor Z. Vyner Bristol City
72' Doelpunt Sunderland Doelpunt R. Stewart met assist van A. Pritchard Sunderland 2-3
76' Wissel Bristol City Wissel T. Conway voor H. Massengo Bristol City
81' Wissel Sunderland Wissel E. Embleton voor A. Pritchard Sunderland
88' Wissel Sunderland Wissel A. Alese voor J. Clarke Sunderland
88' Wissel Bristol City Wissel N. Wells voor J. Dasilva Bristol City
92' Wissel Sunderland Wissel L. Dajaku voor E. Simms Sunderland
Video hoogtepunten en samenvatting Bristol City - Sunderland
Opstellingen Bristol City - Sunderland
De opstellingen van Bristol City en Sunderland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bristol City gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Sunderland zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.