Nabeschouwing Norwich City - Preston North End (2-3) || Championship 2022/2023

Zaterdag 8 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Norwich City het zaterdag 8 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Preston North End. De wedstrijd wordt gespeeld in Carrow Road in Norwich.

Via de Norwich City - Preston North End live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Norwich City - Preston North End (2-3)

Het Championship duel tussen Norwich City en Preston North End is onder leiding van scheidsrechter Oliver Langford geëindigd in een 2-3 overwinning voor Preston North End. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Norwich City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van J. Sargent. Preston North End kwam in de 25e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van E. Riis, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 51e minuut zette E. Riis zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Preston North End de leiding in de wedstrijd nam.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Gabriel Sara de 2-2 maakte voor Norwich City. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Preston North End dat in de 80e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat T. Parrott de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Oliver Langford en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Preston North End.

LIVE Norwich City - Preston North End 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Norwich City - Preston North End teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Norwich City Doelpunt J. Sargent Norwich City 1-0
25' Doelpunt Preston North End Doelpunt E. Riis met assist van R. Brady Preston North End 1-1
30' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor S. Byram Norwich City
44' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor R. Brady Preston North End
46' Wissel Norwich City Wissel Gabriel Sara voor S. Byram Norwich City
46' Wissel Preston North End Wissel T. Parrott voor S. Maguire Preston North End
51' Doelpunt Preston North End Doelpunt E. Riis met assist van A. Fernandez Preston North End 1-2
55' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor A. Fernandez Preston North End
58' Wissel Norwich City Wissel D. Sinani voor A. Ramsey Norwich City
59' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor A. Browne Preston North End
64' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor J. Storey Preston North End
67' Wissel Preston North End Wissel B. Woodburn voor R. Brady Preston North End
72' Wissel Norwich City Wissel K. Dowell voor M. Nunez Norwich City
76' Doelpunt Norwich City Doelpunt Gabriel Sara met assist van T. Pukki Norwich City 2-2
79' Wissel Preston North End Wissel A. Hughes voor G. Cunningham Preston North End
80' Doelpunt Preston North End Doelpunt T. Parrott met assist van B. Woodburn Preston North End 2-3
81' Wissel Norwich City Wissel O. Hernandez voor L. Gibbs Norwich City
82' Wissel Preston North End Wissel R. Ledson voor T. Parrott Preston North End
82' Wissel Preston North End Wissel D. Johnson voor A. McCann Preston North End
97' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor D. Johnson Preston North End
Video hoogtepunten en samenvatting Norwich City - Preston North End
Opstellingen Norwich City - Preston North End
De opstellingen van Norwich City en Preston North End zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Norwich City gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Preston North End zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.