Nabeschouwing Reading - Middlesbrough (1-0) || Championship 2022/2023

Zaterdag 20 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Reading het zaterdag 20 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Middlesbrough. De wedstrijd wordt gespeeld in Select Car Leasing Stadium in Reading.

Via de Reading - Middlesbrough live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Reading - Middlesbrough (1-0)

Het Championship duel tussen Reading en Middlesbrough is onder leiding van scheidsrechter James Linington geëindigd in een 1-0 overwinning voor Reading. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door T. Fornah, waarmee Reading met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Reading.

LIVE Reading - Middlesbrough 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Reading - Middlesbrough teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Middlesbrough Gele kaart voor I. Jones Middlesbrough
28' Doelpunt Reading Doelpunt T. Fornah Reading 1-0
41' Gele kaart Reading Gele kaart voor J. Hoilett Reading
46' Wissel Middlesbrough Wissel D. Watmore voor R. McGree Middlesbrough
46' Wissel Middlesbrough Wissel M. Crooks voor D. Fry Middlesbrough
61' Wissel Reading Wissel L. Joao voor S. Long Reading
69' Wissel Reading Wissel J. Clarke voor S. Hutchinson Reading
70' Wissel Middlesbrough Wissel M. Hoppe voor M. Forss Middlesbrough
75' Gele kaart Reading Gele kaart voor T. McIntyre Reading
85' Gele kaart Reading Gele kaart voor D. Bouzanis Reading
90' Wissel Middlesbrough Wissel C. Boyd-Munce voor A. Mowatt Middlesbrough
92' Gele kaart Reading Gele kaart voor M. Loum Reading
Video hoogtepunten en samenvatting Reading - Middlesbrough
Opstellingen Reading - Middlesbrough
De opstellingen van Reading en Middlesbrough zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Reading gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Middlesbrough zal beginnen in een 3-5-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Reading - Middlesbrough

Reading en Middlesbrough treffen elkaar in de 5e speelronde van de Championship van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter James Linington en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Reading en Middlesbrough in de Championship vond plaats op 15 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Middlesbrough. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide teams is Middlesbrough favoriet. 12 keer wist de ploeg van Reading te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Reading. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Reading 6
Winst Middlesbrough 12
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Reading op een 9e positie staat, terwijl we Middlesbrough terugvinden op de 20e plaats.