Nabeschouwing Rotherham United - Wigan Athletic (0-2) || Championship 2022/2023

Zaterdag 1 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Rotherham United het zaterdag 1 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Wigan Athletic. De wedstrijd wordt gespeeld in AESSEAL New York Stadium in Rotherham.

Via de Rotherham United - Wigan Athletic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rotherham United - Wigan Athletic (0-2)

Het Championship duel tussen Rotherham United en Wigan Athletic is onder leiding van scheidsrechter Andy Davies geëindigd in een 0-2 overwinning voor Wigan Athletic. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door W. Keane, waarmee Wigan Athletic met 0-1 de leiding nam. Wigan Athletic vergrootte in de 84e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Naylor op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Wigan Athletic.

LIVE Rotherham United - Wigan Athletic 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rotherham United - Wigan Athletic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt W. Keane met assist van C. Wyke Wigan Athletic 0-1
46' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor R. Wood Rotherham United
50' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor B. Norton-Cuffy Rotherham United
52' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor B. Wiles Rotherham United
64' Wissel Rotherham United Wissel T. Eaves voor O. Rathbone Rotherham United
64' Wissel Rotherham United Wissel J. Lindsay voor C. Washington Rotherham United
76' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor B. Amos Wigan Athletic
79' Wissel Wigan Athletic Wissel T. Darikwa voor T. Aasgaard Wigan Athletic
79' Wissel Wigan Athletic Wissel J. Magennis voor C. Wyke Wigan Athletic
84' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt T. Naylor met assist van J. Whatmough Wigan Athletic 0-2
86' Wissel Rotherham United Wissel S. Ferguson voor C. Bramall Rotherham United
86' Wissel Wigan Athletic Wissel G. Shinnie voor N. Broadhead Wigan Athletic
87' Wissel Rotherham United Wissel G. Kelly voor D. Barlaser Rotherham United
Video hoogtepunten en samenvatting Rotherham United - Wigan Athletic
Opstellingen Rotherham United - Wigan Athletic
De opstellingen van Rotherham United en Wigan Athletic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rotherham United gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Wigan Athletic zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Rotherham United - Wigan Athletic

Rotherham United en Wigan Athletic treffen elkaar in de 12e speelronde van de Championship van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andy Davies en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rotherham United en Wigan Athletic in de Championship vond plaats op 9 februari 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is Wigan Athletic favoriet. 3 keer wist de ploeg van Rotherham United te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Rotherham United. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rotherham United 2
Winst Wigan Athletic 3
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rotherham United op een 9e positie staat, terwijl we Wigan Athletic terugvinden op de 12e plaats.