Nabeschouwing Sunderland - Wigan Athletic (2-1) || Championship 2022/2023

Zaterdag 15 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Championship 2022/2023 neemt Sunderland het zaterdag 15 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Wigan Athletic. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadium of Light in Sunderland.

Via de Sunderland - Wigan Athletic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sunderland - Wigan Athletic (2-1)

Het Championship duel tussen Sunderland en Wigan Athletic is onder leiding van scheidsrechter Keith Stroud geëindigd in een 2-1 overwinning voor Sunderland. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door C. Wyke, waarmee Wigan Athletic met 0-1 de leiding nam. Sunderland kwam in de 54e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van E. Embleton, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut zette D. Cirkin zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Sunderland de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Keith Stroud, waardoor Sunderland dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sunderland - Wigan Athletic 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sunderland - Wigan Athletic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor E. Embleton Sunderland
29' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor C. Tilt Wigan Athletic
44' Doelpunt Wigan Athletic Doelpunt C. Wyke Wigan Athletic 0-1
46' Wissel Sunderland Wissel A. Diallo voor L. Gooch Sunderland
54' Doelpunt Sunderland Doelpunt E. Embleton met assist van D. Cirkin Sunderland 1-1
68' Wissel Wigan Athletic Wissel J. Magennis voor C. Wyke Wigan Athletic
72' Doelpunt Sunderland Doelpunt D. Cirkin met assist van A. Pritchard Sunderland 2-1
77' Wissel Wigan Athletic Wissel T. Aasgaard voor C. Tilt Wigan Athletic
81' Wissel Wigan Athletic Wissel G. Shinnie voor T. Naylor Wigan Athletic
81' Wissel Wigan Athletic Wissel A. Fletcher voor N. Broadhead Wigan Athletic
83' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor A. Pritchard Sunderland
85' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor A. Patterson Sunderland
92' Wissel Sunderland Wissel B. Wright voor E. Embleton Sunderland
96' Gele kaart Wigan Athletic Gele kaart voor W. Keane Wigan Athletic
Video hoogtepunten en samenvatting Sunderland - Wigan Athletic
Opstellingen Sunderland - Wigan Athletic
De opstellingen van Sunderland en Wigan Athletic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sunderland gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Wigan Athletic zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.