Nabeschouwing West Bromwich Albion - Hull City (5-2) || Championship 2022/2023

Zaterdag 20 augustus 2022 - 16:00 uur



In de Championship 2022/2023 neemt West Bromwich Albion het zaterdag 20 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hull City. De wedstrijd wordt gespeeld in The Hawthorns in West Bromwich.

Via de West Bromwich Albion - Hull City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Bromwich Albion - Hull City (5-2)

Het Championship duel tussen West Bromwich Albion en Hull City is onder leiding van scheidsrechter James Bell geëindigd in een 5-2 overwinning voor West Bromwich Albion. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van C. Elder zette West Bromwich Albion op een 1-0 voorsprong in de 37e minuut van de wedstrijd. West Bromwich Albion vergrootte in de 48e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Swift op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 55e minuut volgde een derde treffer van West Bromwich Albion, waarmee D. Furlong zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

K. Grant zette West Bromwich Albion even later op 4-0 nadat hij een door scheidsrechter James Bell toegekende penalty wist te benutten. Na 77 minuten wist Hull City eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van O. Estupinan bracht het de achterstand terug tot 4-1. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 85e minuut was het D. OShea van West Bromwich Albion wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Namens Hull City mocht O. Estupinan in de 90e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter James Bell bij een 5-2 eindstand in het voordeel van West Bromwich Albion.

Wedstrijdstatistieken West Bromwich Albion - Hull City
Goals
5
2
Balbezit
68%
32%
Gele kaarten
0
3
Schoten totaal
18
7
Schoten op doel
8
6
Aanvallen
118
72
Gevaarlijke aanvallen
88
22
Passes
590
282
Overtredingen
2
12
Buitenspel
2
1
Corners
12
2
Wissels
5
1
LIVE West Bromwich Albion - Hull City 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Bromwich Albion - Hull City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
21' Wissel Hull City Wissel R. Woods voor O. Tufan Hull City
34' Gele kaart Hull City Gele kaart voor O. Estupinan Hull City
37' Eigen doelpunt West Bromwich Albion Eigen doelpunt C. Elder West Bromwich Albion 1-0
48' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt J. Swift met assist van G. Diangana West Bromwich Albion 2-0
53' Gele kaart Hull City Gele kaart voor L. Coyle Hull City
55' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt D. Furlong met assist van D. OShea West Bromwich Albion 3-0
69' Gele kaart Hull City Gele kaart voor T. Figueiredo Hull City
70' Penalty West Bromwich Albion Penalty K. Grant West Bromwich Albion 4-0
74' Wissel West Bromwich Albion Wissel M. Phillips voor D. Furlong West Bromwich Albion
75' Wissel West Bromwich Albion Wissel C. Robinson voor O. Yokuslu West Bromwich Albion
77' Doelpunt Hull City Doelpunt O. Estupinan met assist van B. Tetteh Hull City 4-1
84' Wissel West Bromwich Albion Wissel T. Gardner-Hickman voor K. Grant West Bromwich Albion
84' Wissel West Bromwich Albion Wissel J. Livermore voor J. Swift West Bromwich Albion
84' Wissel West Bromwich Albion Wissel A. Reach voor G. Diangana West Bromwich Albion
85' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt D. OShea met assist van M. Phillips West Bromwich Albion 5-1
86' Wissel Hull City Wissel V. Covil voor R. Williams Hull City
90' Doelpunt Hull City Doelpunt O. Estupinan met assist van B. Tetteh Hull City 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting West Bromwich Albion - Hull City
Opstellingen West Bromwich Albion - Hull City
De opstellingen van West Bromwich Albion en Hull City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Bromwich Albion gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hull City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Steve Bruce
Wissels West Bromwich Albion
# Speler Pos.
24 Alex Palmer K
29 Taylor Gardner-Hickman V
5 Kyle Bartley V
10 Matt Phillips M
8 Jake Livermore M
20 Adam Reach M
7 Callum Robinson A
Formatie 4-2-3-1
Coach Shota Arveladze
Wissels Hull City
# Speler Pos.
13 Nathan Baxter K
41 Jevon Mills V
17 Sean McLoughlin V
15 Ryan Woods M
14 Andy Cannon M
28 Callum Jones M
49 Vaughn Covil A
Voorbeschouwing West Bromwich Albion - Hull City

West Bromwich Albion en Hull City treffen elkaar in de 5e speelronde van de Championship van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter James Bell en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen West Bromwich Albion en Hull City in de Championship vond plaats op 5 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor West Bromwich Albion. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is West Bromwich Albion favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Hull City slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst West Bromwich Albion 8
Winst Hull City 2
Gelijkspel 0
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel West Bromwich Albion op een 22e positie staat, terwijl we Hull City terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
West Bromwich Albion - Hull City Opstelling West Bromwich Albion Opstelling Hull City Live West Bromwich Albion - Hull City Live West Bromwich Albion - Hull City kijken West Bromwich Albion - Hull City kijken Live West Bromwich Albion - Hull City stream West Bromwich Albion - Hull City Fox Sports Nabeschouwing West Bromwich Albion - Hull City Uitslag West Bromwich Albion - Hull City Statistieken West Bromwich Albion - Hull City Championship 2022/2023 West Bromwich Albion - Hull City wedden West Bromwich Albion - Hull City gokken West Bromwich Albion - Hull City Unibet