Nabeschouwing Birmingham City - Hull City (0-2) || Championship 2023/2024

Woensdag 25 oktober 2023 - 20:45 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Birmingham City het woensdag 25 oktober 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Hull City. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Andrew's Stadium in Birmingham.

Via de Birmingham City - Hull City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Birmingham City - Hull City (0-2)

Het Championship duel tussen Birmingham City en Hull City is onder leiding van scheidsrechter John Busby geëindigd in een 0-2 overwinning voor Hull City. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Liam Delap, waarmee Hull City met 0-1 de leiding nam. Hull City vergrootte in de 74e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jaden Philogene-Bidace op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Hull City.

Wedstrijdstatistieken Birmingham City - Hull City
LIVE Birmingham City - Hull City 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Birmingham City - Hull City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Hull City Doelpunt Liam Delap Hull City 0-1
55' Gele kaart Hull City Gele kaart voor Liam Delap Hull City
55' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Kevin Long Birmingham City
59' Wissel Birmingham City Wissel Lukas Jutkiewicz voor Jay Stansfield Birmingham City
61' Wissel Hull City Wissel Greg Docherty voor Adama Traoré Hull City
70' Wissel Birmingham City Wissel Gary Gardner voor Koji Miyoshi Birmingham City
70' Wissel Birmingham City Wissel Jordan James voor Krystian Bielik Birmingham City
74' Doelpunt Hull City Doelpunt Jaden Philogene-Bidace met assist van Scott Twine Hull City 0-2
75' Wissel Hull City Wissel Jason Lokilo voor Tyler Morton Hull City
83' Wissel Birmingham City Wissel Romelle Donovan voor Oliver Burke Birmingham City
87' Wissel Hull City Wissel Cyrus Christie voor Jaden Philogene-Bidace Hull City
93' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Juninho Bacuna Birmingham City
Video hoogtepunten en samenvatting Birmingham City - Hull City
Opstellingen Birmingham City - Hull City
De opstellingen van Birmingham City en Hull City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Birmingham City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hull City zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Birmingham City - Hull City

Birmingham City en Hull City treffen elkaar in de 13e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Busby en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Birmingham City en Hull City in de Championship vond plaats op 30 december 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Hull City. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Hull City favoriet. 10 keer wist de ploeg van Birmingham City te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Birmingham City. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Birmingham City 4
Winst Hull City 10
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Birmingham City op een 11e positie staat, terwijl we Hull City terugvinden op de 13e plaats.