Nabeschouwing Birmingham City - Rotherham United (0-0) || Championship 2023/2024

Zaterdag 2 december 2023 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Birmingham City het zaterdag 2 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Rotherham United. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Andrew's Stadium in Birmingham.

Via de Birmingham City - Rotherham United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Birmingham City - Rotherham United (0-0)

De Championship 2023/2024 wedstrijd tussen Birmingham City en Rotherham United geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het was Birmingham City dat gedurende de wedstrijd het meeste balbezit had en van daaruit probeerde om iets te creëren. Geen van beide ploegen wist echter voor veel gevaar te zorgen. Er waren zo nu en dan een paar gevaarlijke aanvallen, maar tot echt grote kansen leidde dit nauwelijks.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Andy Davies niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE Birmingham City - Rotherham United 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Birmingham City - Rotherham United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Wissel Birmingham City Wissel Cody Drameh voor Ethan Laird Birmingham City
58' Wissel Rotherham United Wissel Dexter Lembikisa voor Arvin Appiah Rotherham United
59' Wissel Birmingham City Wissel Jordan James voor J. Bacuna Birmingham City
60' Wissel Birmingham City Wissel Lukas Jutkiewicz voor Oliver Burke Birmingham City
61' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor Jamie Lindsay Rotherham United
62' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Jordan James Birmingham City
71' Wissel Rotherham United Wissel Lee Peltier voor Rotherham United
72' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor Jordan Hugill Lee Peltier Rotherham United
72' Wissel Rotherham United Wissel Sean Morrison voor Jamie Lindsay Rotherham United
86' Gele kaart Rotherham United Gele kaart voor Cohen Bramall Rotherham United
Video hoogtepunten en samenvatting Birmingham City - Rotherham United
Opstellingen Birmingham City - Rotherham United
De opstellingen van Birmingham City en Rotherham United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Birmingham City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Rotherham United zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Birmingham City - Rotherham United

Birmingham City en Rotherham United treffen elkaar in de 19e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andy Davies en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Birmingham City en Rotherham United in de Championship vond plaats op 11 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Birmingham City. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Birmingham City favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Rotherham United slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Birmingham City 7
Winst Rotherham United 2
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Birmingham City op een 16e positie staat, terwijl we Rotherham United terugvinden op de 23e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.