Nabeschouwing Birmingham City - Stoke City (1-3) || Championship 2023/2024

Dinsdag 26 december 2023 - 18:15 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Birmingham City het dinsdag 26 december 2023 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Stoke City. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Andrew's Stadium in Birmingham.

Via de Birmingham City - Stoke City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Birmingham City - Stoke City (1-3)

Het Championship duel tussen Birmingham City en Stoke City is onder leiding van scheidsrechter Robert Madley geëindigd in een 1-3 overwinning voor Stoke City. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Jordan Thompson, waarmee Stoke City met 0-1 de leiding nam. Stoke City vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Lynden Gooch op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 53e minuut volgde een derde treffer van Stoke City, waarmee André Vidigal zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 69 minuten deed Jay Stansfield iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Birmingham City werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Birmingham City echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Stoke City.

LIVE Birmingham City - Stoke City 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Birmingham City - Stoke City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor Koji Miyoshi Birmingham City
12' Doelpunt Stoke City Doelpunt Jordan Thompson Stoke City 0-1
31' Doelpunt Stoke City Doelpunt Lynden Gooch met assist van Ryan Mmaee Stoke City 0-2
33' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor J. Bacuna Birmingham City
34' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor André Vidigal Stoke City
51' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Junior Tchamadeu Stoke City
53' Doelpunt Stoke City Doelpunt André Vidigal met assist van Wouter Burger Stoke City 0-3
57' Wissel Birmingham City Wissel Tyler Roberts voor Marc Roberts Birmingham City
57' Wissel Stoke City Wissel Sead Hakšabanović voor Lynden Gooch Stoke City
67' Wissel Birmingham City Wissel Romelle Donovan voor Koji Miyoshi Birmingham City
69' Doelpunt Birmingham City Doelpunt Jay Stansfield Birmingham City 1-3
70' Wissel Stoke City Wissel Dwight Gayle voor Ryan Mmaee Stoke City
70' Wissel Stoke City Wissel Ben Pearson voor Wouter Burger Stoke City
77' Wissel Birmingham City Wissel Oliver Burke voor Jay Stansfield Birmingham City
77' Wissel Birmingham City Wissel Keshi Anderson voor Siriki Dembélé Birmingham City
78' Wissel Birmingham City Wissel Gary Gardner voor Ivan Šunjić Birmingham City
83' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Joon-ho Bae Stoke City
86' Wissel Stoke City Wissel Daniel Johnson voor André Vidigal Stoke City
Video hoogtepunten en samenvatting Birmingham City - Stoke City
Opstellingen Birmingham City - Stoke City
De opstellingen van Birmingham City en Stoke City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Birmingham City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Stoke City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.