Nabeschouwing Bristol City - Hull City (3-2) || Championship 2023/2024

Vrijdag 22 december 2023 - 20:45 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Bristol City het vrijdag 22 december 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Hull City. De wedstrijd wordt gespeeld in Ashton Gate Stadium in Bristol.

Via de Bristol City - Hull City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bristol City - Hull City (3-2)

Het Championship duel tussen Bristol City en Hull City is onder leiding van scheidsrechter Ben Toner geëindigd in een 3-2 overwinning voor Bristol City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 25 minuten. Tommy Conway maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Bristol City vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Hull City kwam in de 33e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Aaron Connolly, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 42e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Ozan Tufan van Hull City die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Anis Mehmeti de 2-2 maakte voor Bristol City. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Bristol City dat in de 84e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Jason Knight de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ben Toner en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Bristol City.

LIVE Bristol City - Hull City 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bristol City - Hull City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Hull City Gele kaart voor Jean Michaël Seri Hull City
25' Penalty Bristol City Penalty Tommy Conway Bristol City 1-0
33' Doelpunt Hull City Doelpunt Aaron Connolly met assist van Scott Twine Hull City 1-1
39' Gele kaart Bristol City Gele kaart voor George Tanner Bristol City
42' Gele kaart Bristol City Gele kaart voor Zak Vyner Bristol City
42' Penalty Hull City Penalty Ozan Tufan Hull City 1-2
53' Gele kaart Hull City Gele kaart voor Ryan Allsop Hull City
68' Wissel Hull City Wissel Regan Slater voor Aaron Connolly Hull City
72' Gele kaart Hull City Gele kaart voor Jacob Greaves Hull City
74' Wissel Bristol City Wissel Nahki Wells voor Tommy Conway Bristol City
74' Wissel Bristol City Wissel Joe Williams voor Matty James Bristol City
74' Wissel Bristol City Wissel Sam Bell voor Mark Sykes Bristol City
76' Doelpunt Bristol City Doelpunt Anis Mehmeti met assist van Cameron Pring Bristol City 2-2
82' Wissel Hull City Wissel Jason Lokilo voor Jean Michaël Seri Hull City
82' Wissel Hull City Wissel Matt Ingram voor Ryan Allsop Hull City
84' Doelpunt Bristol City Doelpunt Jason Knight met assist van Cameron Pring Bristol City 3-2
89' Wissel Hull City Wissel Adama Traoré voor Cyrus Christie Hull City
95' Wissel Bristol City Wissel Andreas Weimann voor Anis Mehmeti Bristol City
Video hoogtepunten en samenvatting Bristol City - Hull City
Opstellingen Bristol City - Hull City
De opstellingen van Bristol City en Hull City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bristol City gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Hull City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.