Nabeschouwing Cardiff City - Southampton (2-1) || Championship 2023/2024

Zaterdag 20 april 2024 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Cardiff City het zaterdag 20 april 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Southampton. De wedstrijd wordt gespeeld in Cardiff City Stadium in Cardiff.

Via de Cardiff City - Southampton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cardiff City - Southampton (2-1)

Het Championship duel tussen Cardiff City en Southampton is onder leiding van scheidsrechter Oliver Langford geëindigd in een 2-1 overwinning voor Cardiff City. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Joe Aribo, waarmee Southampton met 0-1 de leiding nam. Cardiff City kwam in de 68e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Diédhiou, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 96e minuut zette C. Ashford zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Cardiff City de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Oliver Langford, waardoor Cardiff City dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Cardiff City - Southampton 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cardiff City - Southampton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Southampton Doelpunt Joe Aribo Southampton 0-1
43' Gele kaart Southampton Gele kaart voor S. Armstrong Southampton
46' Wissel Southampton Wissel J. Bree voor Ryan Manning Southampton
61' Wissel Cardiff City Wissel F. Diédhiou voor D. Turnbull Cardiff City
65' Wissel Cardiff City Wissel R. Conte voor M. Romeo Cardiff City
68' Doelpunt Cardiff City Doelpunt F. Diédhiou met assist van Y. Meïté Cardiff City 1-1
73' Wissel Southampton Wissel Joe Rothwell voor Joe Aribo Southampton
77' Wissel Cardiff City Wissel L. Giles voor O. Tanner Cardiff City
80' Wissel Southampton Wissel Ryan Fraser voor David Brooks Southampton
80' Wissel Southampton Wissel Kamaldeen Sulemana  voor Adam Armstrong Southampton
80' Wissel Southampton Wissel Samuel Edozie voor Will Smallbone Southampton
81' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Kamaldeen Sulemana  Southampton
82' Gele kaart Cardiff City Gele kaart voor N. Phillips Cardiff City
91' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Jan Bednarek Southampton
96' Doelpunt Cardiff City Doelpunt C. Ashford met assist van L. Giles Cardiff City 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Cardiff City - Southampton
Opstellingen Cardiff City - Southampton
De opstellingen van Cardiff City en Southampton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cardiff City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Southampton zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.