Nabeschouwing Hull City - Blackburn Rovers (3-2) || Championship 2023/2024

Vrijdag 29 december 2023 - 20:45 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Hull City het vrijdag 29 december 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Blackburn Rovers. De wedstrijd wordt gespeeld in KCOM Stadium in Hull.

Via de Hull City - Blackburn Rovers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hull City - Blackburn Rovers (3-2)

Het Championship duel tussen Hull City en Blackburn Rovers is onder leiding van scheidsrechter Matt Donohue geëindigd in een 3-2 overwinning voor Hull City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Liam Delap, waarmee Hull City met 1-0 de leiding nam. Hull City vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Aaron Connolly op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 33e minuut wist Blackburn Rovers de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Sammie Szmodics.

Na 48 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Harry Pickering de 2-2 maakte voor Blackburn Rovers. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Hull City dat in de 63e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Alfie Jones de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 74 minuten kon Dominic Hyam van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Blackburn Rovers het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Matt Donohue en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Hull City.

LIVE Hull City - Blackburn Rovers 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hull City - Blackburn Rovers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Hull City Gele kaart voor Ozan Tufan Hull City
11' Doelpunt Hull City Doelpunt Liam Delap met assist van Alfie Jones Hull City 1-0
18' Doelpunt Hull City Doelpunt Aaron Connolly met assist van Jacob Greaves Hull City 2-0
29' Gele kaart Blackburn Rovers Gele kaart voor Jake Garrett Blackburn Rovers
33' Doelpunt Blackburn Rovers Doelpunt Sammie Szmodics Blackburn Rovers 2-1
37' Gele kaart Blackburn Rovers Gele kaart voor James Hill Blackburn Rovers
48' Doelpunt Blackburn Rovers Doelpunt Harry Pickering met assist van Arnór Sigurdsson Blackburn Rovers 2-2
52' Gele kaart Blackburn Rovers Gele kaart voor Sondre Tronstad Blackburn Rovers
58' Gele kaart Blackburn Rovers Gele kaart voor Dominic Hyam Blackburn Rovers
63' Doelpunt Hull City Doelpunt Alfie Jones Hull City 3-2
67' Wissel Blackburn Rovers Wissel Adam Wharton voor Jake Garrett Blackburn Rovers
68' Wissel Blackburn Rovers Wissel Andrew Moran voor Dilan Markanday Blackburn Rovers
68' Wissel Blackburn Rovers Wissel Niall Ennis voor Semir Telalović Blackburn Rovers
72' Gele kaart Hull City Gele kaart voor Jean Michaël Seri Hull City
74' Tweede gele kaart Blackburn Rovers Tweede gele kaart voor Dominic Hyam Blackburn Rovers
76' Wissel Blackburn Rovers Wissel Hayden Carter voor Arnór Sigurdsson Blackburn Rovers
77' Wissel Hull City Wissel Scott Twine voor Adama Traoré Hull City
81' Gele kaart Hull City Gele kaart voor Tyler Morton Hull City
81' Wissel Hull City Wissel Greg Docherty voor Aaron Connolly Hull City
88' Wissel Hull City Wissel Cyrus Christie voor Ozan Tufan Hull City
88' Wissel Hull City Wissel Allahyar Sayyadmanesh voor Liam Delap Hull City
Video hoogtepunten en samenvatting Hull City - Blackburn Rovers
Opstellingen Hull City - Blackburn Rovers
De opstellingen van Hull City en Blackburn Rovers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hull City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Blackburn Rovers zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.