Nabeschouwing Leicester City - Sunderland (1-0) || Championship 2023/2024

Dinsdag 24 oktober 2023 - 21:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Leicester City het dinsdag 24 oktober 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sunderland. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power Stadium in Leicester.

Via de Leicester City - Sunderland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Leicester City - Sunderland (1-0)

Het Championship duel tussen Leicester City en Sunderland is onder leiding van scheidsrechter Keith Stroud geëindigd in een 1-0 overwinning voor Leicester City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door James Justin, waarmee Leicester City met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Leicester City dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Leicester City.

LIVE Leicester City - Sunderland 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Leicester City - Sunderland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Leicester City Doelpunt James Justin met assist van Kiernan Dewsbury-Hall Leicester City 1-0
40' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Kelechi Iheanacho Leicester City
50' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Luke ONien Sunderland
50' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Jannik Vestergaard Leicester City
54' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Trai Hume Sunderland
64' Wissel Sunderland Wissel Abdoullah Ba voor Mason Burstow Sunderland
64' Wissel Sunderland Wissel Dennis Cirkin voor Niall Huggins Sunderland
65' Wissel Sunderland Wissel Chris Rigg voor Pierre Ekwah Sunderland
67' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor James Justin Leicester City
68' Wissel Leicester City Wissel Jamie Vardy voor Kelechi Iheanacho Leicester City
71' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Dennis Cirkin Sunderland
72' Gele kaart Leicester City Gele kaart voor Ricardo Pereira Leicester City
74' Wissel Sunderland Wissel Alex Pritchard voor Jobe Bellingham Sunderland
80' Wissel Leicester City Wissel Marc Albrighton voor Abdul Fatawu Issahaku Leicester City
89' Wissel Leicester City Wissel Hamza Choudhury voor James Justin Leicester City
89' Wissel Leicester City Wissel Patson Daka voor Stephy Mavididi Leicester City
94' Wissel Sunderland Wissel Luís Semedo voor Dan Neil Sunderland
Video hoogtepunten en samenvatting Leicester City - Sunderland
Opstellingen Leicester City - Sunderland

Voorbeschouwing Leicester City - Sunderland

Leicester City en Sunderland treffen elkaar in de 13e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Keith Stroud en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Leicester City en Sunderland in de Championship vond plaats op 31 december 2006 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sunderland. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Sunderland favoriet. 1 keer wist de ploeg van Leicester City te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Leicester City. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Leicester City 0
Winst Sunderland 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Leicester City op een 1e positie staat, terwijl we Sunderland terugvinden op de 6e plaats.