Nabeschouwing Southampton - Blackburn Rovers (4-0) || Championship 2023/2024

Zaterdag 16 december 2023 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Southampton het zaterdag 16 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Blackburn Rovers. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Blackburn Rovers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Blackburn Rovers (4-0)

Het Championship duel tussen Southampton en Blackburn Rovers is onder leiding van scheidsrechter Graham Scott geëindigd in een 4-0 overwinning voor Southampton. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 44e minuut door Samuel Edozie, waarmee Southampton met 1-0 de leiding nam. In de 55e minuut kreeg Callum Brittain van Blackburn Rovers voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Blackburn Rovers de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Southampton via een goal van Stuart Armstrong in de 64e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Southampton kreeg een penalty toegewezen in de 86e minuut, die werd genomen door Carlos Alcaraz. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-0 op het scorebord bleef staan. In de 97e minuut volgde een derde treffer van Southampton, waarmee Sékou Mara zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. In de 99e minuut viel het vierde doelpunt voor Southampton nadat Carlos Alcaraz de bal in het doel wist te werken.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Southampton.

LIVE Southampton - Blackburn Rovers 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Blackburn Rovers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Blackburn Rovers Gele kaart voor Callum Brittain Blackburn Rovers
37' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Flynn Downes Southampton
44' Doelpunt Southampton Doelpunt Samuel Edozie met assist van James Bree Southampton 1-0
55' Tweede gele kaart Blackburn Rovers Tweede gele kaart voor Callum Brittain Blackburn Rovers
58' Wissel Blackburn Rovers Wissel Jake Garrett voor Andrew Moran Blackburn Rovers
58' Wissel Blackburn Rovers Wissel Harry Leonard voor Sondre Tronstad Blackburn Rovers
64' Doelpunt Southampton Doelpunt Stuart Armstrong met assist van Flynn Downes Southampton 2-0
65' Wissel Southampton Wissel Ryan Fraser voor Samuel Edozie Southampton
66' Wissel Southampton Wissel Shea Charles voor Flynn Downes Southampton
66' Wissel Southampton Wissel Jack Stephens voor Taylor Harwood-Bellis Southampton
67' Gele kaart Blackburn Rovers Gele kaart voor Sammie Szmodics Blackburn Rovers
67' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Will Smallbone Southampton
70' Wissel Blackburn Rovers Wissel Lewis Travis voor Adam Wharton Blackburn Rovers
76' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Joe Aribo Southampton
76' Wissel Southampton Wissel Carlos Alcaraz voor Stuart Armstrong Southampton
76' Wissel Southampton Wissel Sékou Mara voor Adam Armstrong Southampton
86' Penalty gemist Southampton Penalty gemist Carlos Alcaraz Carlos Alcaraz Southampton
100' Gele kaart Blackburn Rovers Gele kaart voor Hayden Carter Blackburn Rovers
97' Doelpunt Southampton Doelpunt Sékou Mara met assist van Ryan Fraser Southampton 3-0
99' Doelpunt Southampton Doelpunt Carlos Alcaraz Southampton 4-0
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Blackburn Rovers
Opstellingen Southampton - Blackburn Rovers
De opstellingen van Southampton en Blackburn Rovers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-3-2-1 formatie en Blackburn Rovers zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.