Nabeschouwing Southampton - Sunderland (4-2) || Championship 2023/2024

Zaterdag 9 maart 2024 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Southampton het zaterdag 9 maart 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Sunderland. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - Sunderland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - Sunderland (4-2)

Het Championship duel tussen Southampton en Sunderland is onder leiding van scheidsrechter Stuart Attwell geëindigd in een 4-2 overwinning voor Southampton. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Stuart Armstrong, waarmee Southampton met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 37e minuut voor dat Southampton via Adam Armstrong op 2-0 kwam te staan. In de 62e minuut wist Sunderland de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Romaine Mundle.

Na 71 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Jobe Bellingham de 2-2 maakte voor Sunderland. Southampton leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 77 minuten op voorsprong na een goal van Joe Rothwell: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 80e minuut en kwam op naam te staan van Southampton speler Joe Rothwell, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Stuart Attwell en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Southampton.

LIVE Southampton - Sunderland 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - Sunderland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Jenson Seelt Sunderland
9' Doelpunt Southampton Doelpunt Stuart Armstrong Southampton 1-0
31' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Daniel Ballard Sunderland
37' Penalty Southampton Penalty Adam Armstrong Southampton 2-0
57' Wissel Sunderland Wissel Adil Aouchiche voor Chris Rigg Sunderland
57' Wissel Sunderland Wissel Nazariy Rusyn voor Mason Burstow Sunderland
58' Wissel Southampton Wissel Kamaldeen Sulemana voor David Brooks Southampton
58' Wissel Southampton Wissel Joe Aribo voor Will Smallbone Southampton
62' Doelpunt Sunderland Doelpunt Romaine Mundle met assist van Dan Neil Sunderland 2-1
64' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Leo Fuhr Hjelde Sunderland
71' Wissel Sunderland Wissel Callum Styles voor Daniel Ballard Sunderland
71' Doelpunt Sunderland Doelpunt Jobe Bellingham Sunderland 2-2
73' Wissel Southampton Wissel James Bree voor Jack Stephens Southampton
73' Wissel Southampton Wissel Joe Rothwell voor Stuart Armstrong Southampton
77' Doelpunt Southampton Doelpunt Joe Rothwell Southampton 3-2
80' Doelpunt Southampton Doelpunt Joe Rothwell Southampton 4-2
84' Wissel Southampton Wissel Sékou Mara voor Ché Adams Southampton
88' Wissel Sunderland Wissel Pierre Ekwah voor Romaine Mundle Sunderland
90' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Joe Aribo Southampton
96' Gele kaart Southampton Gele kaart voor Joe Rothwell Southampton
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - Sunderland
Opstellingen Southampton - Sunderland
De opstellingen van Southampton en Sunderland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sunderland zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.