Nabeschouwing Southampton - West Bromwich Albion (3-1) || Championship 2023/2024

Vrijdag 17 mei 2024 - 21:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Southampton het vrijdag 17 mei 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen West Bromwich Albion. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Mary's Stadium in Southampton.

Via de Southampton - West Bromwich Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Southampton - West Bromwich Albion (3-1)

Het Championship duel tussen Southampton en West Bromwich Albion is onder leiding van scheidsrechter Tim Robinson geëindigd in een 3-1 overwinning voor Southampton. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 49e minuut door Will Smallbone, waarmee Southampton met 1-0 de leiding nam. Southampton vergrootte in de 78e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Adam Armstrong op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Vlak voor tijd werd de stand 3-0 doordat Adam Armstrong van Southampton een penalty wist te benutten in de 85e minuut.

Na 96 minuten deed Cédric Kipré iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van West Bromwich Albion werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor West Bromwich Albion echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Southampton.

LIVE Southampton - West Bromwich Albion 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Southampton - West Bromwich Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

49' Doelpunt Southampton Doelpunt Will Smallbone met assist van David Brooks Southampton 1-0
64' Wissel West Bromwich Albion Wissel Yann MVila voor Okay Yokuşlu West Bromwich Albion
64' Wissel West Bromwich Albion Wissel John Swift voor G. Diangana West Bromwich Albion
64' Wissel West Bromwich Albion Wissel Brandon Thomas-Asante voor Jed Wallace West Bromwich Albion
66' Wissel Southampton Wissel Ryan Manning voor Ryan Fraser Southampton
73' Wissel West Bromwich Albion Wissel Samuel Edozie voor David Brooks West Bromwich Albion
73' Wissel Southampton Wissel Adam Reach voor Conor Townsend Southampton
76' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor Alex Mowatt West Bromwich Albion
78' Doelpunt Southampton Doelpunt Adam Armstrong met assist van Flynn Downes Southampton 2-0
82' Wissel West Bromwich Albion Wissel Andreas Weimann voor Alex Mowatt West Bromwich Albion
82' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor John Swift West Bromwich Albion
85' Penalty Southampton Penalty Adam Armstrong Southampton 3-0
90' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor Cédric Kipré West Bromwich Albion
90' Wissel Southampton Wissel Shea Charles voor Joe Aribo Southampton
90' Wissel Southampton Wissel Joe Rothwell voor Will Smallbone Southampton
94' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor Yann MVila West Bromwich Albion
96' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt Cédric Kipré met assist van Mikey Johnston West Bromwich Albion 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Southampton - West Bromwich Albion
Opstellingen Southampton - West Bromwich Albion
De opstellingen van Southampton en West Bromwich Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Southampton gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en West Bromwich Albion zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.