Nabeschouwing Stoke City - Sunderland (2-1) || Championship 2023/2024

Zaterdag 21 oktober 2023 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Stoke City het zaterdag 21 oktober 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Sunderland. De wedstrijd wordt gespeeld in Bet365 Stadium in Stoke.

Via de Stoke City - Sunderland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stoke City - Sunderland (2-1)

Het Championship duel tussen Stoke City en Sunderland is onder leiding van scheidsrechter Graham Scott geëindigd in een 2-1 overwinning voor Stoke City. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Ryan Mmaee, waarmee Stoke City met 1-0 de leiding nam. Sunderland kwam in de 10e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Jack Clarke, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 47e minuut zette Luke McNally zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Stoke City de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Graham Scott, waardoor Stoke City dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Stoke City - Sunderland 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stoke City - Sunderland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Stoke City Doelpunt Ryan Mmaee met assist van Mehdi Léris Stoke City 1-0
10' Doelpunt Sunderland Doelpunt Jack Clarke Sunderland 1-1
21' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Daniel Johnson Stoke City
25' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Niall Huggins Sunderland
34' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Trai Hume Sunderland
47' Doelpunt Stoke City Doelpunt Luke McNally met assist van Daniel Johnson Stoke City 2-1
50' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Wouter Burger Stoke City
59' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Ben Pearson Stoke City
64' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Jack Clarke Sunderland
66' Wissel Sunderland Wissel Mason Burstow voor Abdoullah Ba Sunderland
66' Wissel Sunderland Wissel Nazariy Rusyn voor Patrick Roberts Sunderland
66' Wissel Sunderland Wissel Bradley Dack voor Alex Pritchard Sunderland
70' Wissel Stoke City Wissel Jordan Thompson voor Wouter Burger Stoke City
71' Wissel Stoke City Wissel Josh Laurent voor Daniel Johnson Stoke City
73' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Jordan Thompson Stoke City
75' Wissel Sunderland Wissel Adil Aouchiche voor Pierre Ekwah Sunderland
79' Wissel Stoke City Wissel Nathan Lowe voor Ryan Mmaee Stoke City
80' Wissel Stoke City Wissel Lynden Gooch voor André Vidigal Stoke City
84' Wissel Sunderland Wissel Luís Semedo voor Jobe Bellingham Sunderland
86' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Enda Stevens Stoke City
94' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Adil Aouchiche Sunderland
Video hoogtepunten en samenvatting Stoke City - Sunderland
Opstellingen Stoke City - Sunderland
De opstellingen van Stoke City en Sunderland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stoke City gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sunderland zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.