Nabeschouwing Sunderland - Norwich City (3-1) || Championship 2023/2024

Zaterdag 28 oktober 2023 - 16:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Sunderland het zaterdag 28 oktober 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Norwich City. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadium of Light in Sunderland.

Via de Sunderland - Norwich City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sunderland - Norwich City (3-1)

Het Championship duel tussen Sunderland en Norwich City is onder leiding van scheidsrechter Anthony Backhouse geëindigd in een 3-1 overwinning voor Sunderland. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door Ui-Jo Hwang, waarmee Norwich City met 0-1 de leiding nam. Sunderland kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Trai Hume, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 45e minuut zette Dan Neil zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Sunderland de leiding in de wedstrijd nam.

Jack Clarke zette Sunderland even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Anthony Backhouse toegekende penalty wist te benutten.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Sunderland.

LIVE Sunderland - Norwich City 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sunderland - Norwich City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor Christian Fassnacht Norwich City
23' Doelpunt Norwich City Doelpunt Ui-Jo Hwang met assist van Kellen Fisher Norwich City 0-1
24' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Daniel Ballard Sunderland
37' Doelpunt Sunderland Doelpunt Trai Hume met assist van Patrick Roberts Sunderland 1-1
41' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Luke ONien Sunderland
45' Doelpunt Sunderland Doelpunt Dan Neil met assist van Jack Clarke Sunderland 2-1
46' Wissel Norwich City Wissel Marcelino Núñez voor Adam Forshaw Norwich City
61' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor Dimitrios Giannoulis Norwich City
62' Wissel Norwich City Wissel Onel Hernández voor Christian Fassnacht Norwich City
62' Wissel Norwich City Wissel Borja Sainz voor Jonathan Rowe Norwich City
71' Wissel Sunderland Wissel Alex Pritchard voor Jobe Bellingham Sunderland
71' Wissel Sunderland Wissel Luís Semedo voor Nazariy Rusyn Sunderland
72' Wissel Sunderland Wissel Abdoullah Ba voor Patrick Roberts Sunderland
74' Wissel Norwich City Wissel Jack Stacey voor Kellen Fisher Norwich City
74' Wissel Norwich City Wissel Adam Idah voor Ben Gibson Norwich City
77' Wissel Sunderland Wissel Dennis Cirkin voor Niall Huggins Sunderland
77' Wissel Sunderland Wissel Chris Rigg voor Pierre Ekwah Sunderland
79' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor Kenny McLean Norwich City
80' Penalty Sunderland Penalty Jack Clarke Sunderland 3-1
89' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Alex Pritchard Sunderland
95' Gele kaart Norwich City Gele kaart voor Adam Idah Norwich City
95' Gele kaart Sunderland Gele kaart voor Luís Semedo Sunderland
Video hoogtepunten en samenvatting Sunderland - Norwich City
Opstellingen Sunderland - Norwich City
De opstellingen van Sunderland en Norwich City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sunderland gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Norwich City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.