Nabeschouwing Sunderland - Preston North End (2-0) || Championship 2023/2024

Maandag 1 januari 2024 - 13:30 uur

In de Championship 2023/2024 neemt Sunderland het maandag 1 januari 2024 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Preston North End. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadium of Light in Sunderland.

Via de Sunderland - Preston North End live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sunderland - Preston North End (2-0)

Het Championship duel tussen Sunderland en Preston North End is onder leiding van scheidsrechter Oliver Langford geëindigd in een 2-0 overwinning voor Sunderland. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Alex Pritchard, waarmee Sunderland met 1-0 de leiding nam. Sunderland vergrootte in de 44e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Nazariy Rusyn op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Sunderland.

LIVE Sunderland - Preston North End 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sunderland - Preston North End teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Sunderland Doelpunt Alex Pritchard met assist van Pierre Ekwah Sunderland 1-0
39' Gele kaart Preston North End Gele kaart voor Liam Lindsay Preston North End
44' Doelpunt Sunderland Doelpunt Nazariy Rusyn met assist van Jack Clarke Sunderland 2-0
67' Wissel Preston North End Wissel Will Keane voor Ali McCann Preston North End
67' Wissel Preston North End Wissel Milutin Osmajić voor Ched Evans  Preston North End
70' Wissel Sunderland Wissel Timothée Pembélé voor Ajibola-Joshua Alese Sunderland
76' Wissel Sunderland Wissel Abdoullah Ba voor Nazariy Rusyn Sunderland
79' Wissel Preston North End Wissel Emil Riis voor Mads Frökjaer-Jensen Preston North End
85' Wissel Sunderland Wissel Eliezer Mayenda voor Jobe Bellingham Sunderland
85' Wissel Sunderland Wissel Jenson Seelt voor Alex Pritchard Sunderland
Video hoogtepunten en samenvatting Sunderland - Preston North End
Opstellingen Sunderland - Preston North End
De opstellingen van Sunderland en Preston North End zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sunderland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Preston North End zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sunderland - Preston North End

Sunderland en Preston North End treffen elkaar in de 26e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Oliver Langford en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sunderland en Preston North End in de Championship vond plaats op 12 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Preston North End. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Preston North End favoriet. 4 keer wist de ploeg van Sunderland te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Sunderland. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sunderland 1
Winst Preston North End 4
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sunderland op een 7e positie staat, terwijl we Preston North End terugvinden op de 11e plaats.