Nabeschouwing West Bromwich Albion - Leeds United (1-0) || Championship 2023/2024

Vrijdag 29 december 2023 - 21:15 uur

In de Championship 2023/2024 neemt West Bromwich Albion het vrijdag 29 december 2023 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Leeds United. De wedstrijd wordt gespeeld in The Hawthorns in West Bromwich.

Via de West Bromwich Albion - Leeds United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Bromwich Albion - Leeds United (1-0)

Het Championship duel tussen West Bromwich Albion en Leeds United is onder leiding van scheidsrechter Graham Scott geëindigd in een 1-0 overwinning voor West Bromwich Albion. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door Grady Diangana, waarmee West Bromwich Albion met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van West Bromwich Albion.

LIVE West Bromwich Albion - Leeds United 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Bromwich Albion - Leeds United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt Grady Diangana West Bromwich Albion 1-0
46' Gele kaart Leeds United Gele kaart voor Ilia Gruev Leeds United
60' Wissel Leeds United Wissel Jaidon Anthony voor Djed Spence Leeds United
60' Wissel Leeds United Wissel Patrick Bamford voor Wilfried Gnonto Leeds United
60' Wissel Leeds United Wissel Daniel James voor Sam Byram Leeds United
69' Wissel West Bromwich Albion Wissel John Swift voor Grady Diangana West Bromwich Albion
69' Wissel West Bromwich Albion Wissel Kyle Bartley voor Jayson Molumby West Bromwich Albion
70' Wissel West Bromwich Albion Wissel Adam Reach voor Jed Wallace West Bromwich Albion
76' Wissel West Bromwich Albion Wissel Nathaniel Chalobah voor Alex Mowatt West Bromwich Albion
86' Wissel West Bromwich Albion Wissel Jeremy Sarmiento voor Brandon Thomas-Asante West Bromwich Albion
94' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor Cédric Kipré West Bromwich Albion
90' Wissel Leeds United Wissel Junior Firpo voor Ethan Ampadu Leeds United
90' Wissel Leeds United Wissel Mateo Joseph voor Crysencio Summerville Leeds United
Video hoogtepunten en samenvatting West Bromwich Albion - Leeds United
Opstellingen West Bromwich Albion - Leeds United
De opstellingen van West Bromwich Albion en Leeds United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Bromwich Albion gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Leeds United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.