Nabeschouwing West Bromwich Albion - Stoke City (1-1) || Championship 2023/2024

Zondag 17 december 2023 - 13:00 uur

In de Championship 2023/2024 neemt West Bromwich Albion het zondag 17 december 2023 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Stoke City. De wedstrijd wordt gespeeld in The Hawthorns in West Bromwich.

Via de West Bromwich Albion - Stoke City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Bromwich Albion - Stoke City (1-1)

De Championship 2023/2024 wedstrijd tussen West Bromwich Albion en Stoke City geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Lynden Gooch, waarmee Stoke City met 0-1 de leiding nam. West Bromwich Albion kwam na 35 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Brandon Thomas-Asante, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE West Bromwich Albion - Stoke City 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Bromwich Albion - Stoke City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Stoke City Doelpunt Lynden Gooch met assist van Joon-ho Bae Stoke City 0-1
35' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt Brandon Thomas-Asante West Bromwich Albion 1-1
44' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor Okay Yokuşlu West Bromwich Albion
47' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor Kyle Bartley West Bromwich Albion
61' Gele kaart Stoke City Gele kaart voor Wouter Burger Stoke City
69' Wissel Stoke City Wissel André Vidigal voor Ryan Mmaee Stoke City
69' Wissel Stoke City Wissel Wesley Moraes voor Joon-ho Bae Stoke City
71' Wissel West Bromwich Albion Wissel Tom Fellows voor Grady Diangana West Bromwich Albion
77' Wissel West Bromwich Albion Wissel Pipa voor Jeremy Sarmiento West Bromwich Albion
83' Gele kaart West Bromwich Albion Gele kaart voor Tom Fellows West Bromwich Albion
87' Wissel West Bromwich Albion Wissel Jayson Molumby voor Alex Mowatt West Bromwich Albion
Video hoogtepunten en samenvatting West Bromwich Albion - Stoke City
Opstellingen West Bromwich Albion - Stoke City
De opstellingen van West Bromwich Albion en Stoke City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Bromwich Albion gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Stoke City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Carlos Corberán Vallet
Coach Alex Neil
Voorbeschouwing West Bromwich Albion - Stoke City

West Bromwich Albion en Stoke City treffen elkaar in de 22e speelronde van de Championship van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andrew Kitchen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen West Bromwich Albion en Stoke City in de Championship vond plaats op 15 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor West Bromwich Albion. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Stoke City favoriet. 6 keer wist de ploeg van West Bromwich Albion te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor West Bromwich Albion. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst West Bromwich Albion 5
Winst Stoke City 6
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel West Bromwich Albion op een 6e positie staat, terwijl we Stoke City terugvinden op de 20e plaats.