Nabeschouwing Barcelona - Sevilla (6-1) || Copa Del Rey 2018/2019

Woensdag 30 januari 2019 - 21:30 uur

In de Copa Del Rey 2018/2019 neemt Barcelona het woensdag 30 januari 2019 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Sevilla. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Sevilla live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Sevilla (6-1)

Het Copa Del Rey duel tussen Barcelona en Sevilla is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 6-1 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 13 minuten. Philippe Coutinho maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Barcelona vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Sevilla kreeg via É. Banega in de 27e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter José María Sánchez Martínez de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. In de 31e werd de voorsprong voor FC Barcelona verdubbeld dankzij een doelpunt van I. Rakitić.

In de 53e minuut volgde een derde treffer van FC Barcelona, waarmee Philippe Coutinho zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam FC Barcelona geen gas terug, waardoor in de 54e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Sergi Roberto. In de 67e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Guilherme Arana die namens Sevilla het net wist te raken. Even later viel in de 89e minuut opnieuw een doelpunt. Het was L. Suárez van FC Barcelona die de score op 5-1 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door L. Messi van FC Barcelona die daarmee in de 92e minuut de eindstand bepaalde: 6-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter José María Sánchez Martínez bij een 6-1 eindstand in het voordeel van Barcelona.

LIVE Barcelona - Sevilla 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Sevilla teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Penalty FC Barcelona Penalty Philippe Coutinho FC Barcelona 1-0
27' Penalty gemist Sevilla Penalty gemist É. Banega Sevilla
30' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor L. Suárez FC Barcelona
30' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Roque Mesa Sevilla
31' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt I. Rakitić met assist van Arthur FC Barcelona 2-0
34' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Daniel Carriço Sevilla
53' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Philippe Coutinho met assist van L. Suárez FC Barcelona 3-0
54' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Sergi Roberto met assist van L. Messi FC Barcelona 4-0
67' Doelpunt Sevilla Doelpunt Guilherme Arana met assist van É. Banega Sevilla 4-1
72' Gele kaart Sevilla Gele kaart voor Sergi Gómez Sevilla
76' Wissel FC Barcelona Wissel A. Vidal voor I. Rakitić FC Barcelona
77' Wissel Sevilla Wissel W. Ben Yedder voor É. Banega Sevilla
77' Wissel Sevilla Wissel F. Vázquez voor Roque Mesa Sevilla
81' Wissel FC Barcelona Wissel Nélson Semedo voor Philippe Coutinho FC Barcelona
84' Wissel Sevilla Wissel Bryan Gil voor Guilherme Arana Sevilla
89' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Suárez met assist van Jordi Alba FC Barcelona 5-1
90' Wissel FC Barcelona Wissel Carles Aleñà voor Arthur FC Barcelona
92' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Messi met assist van Jordi Alba FC Barcelona 6-1
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Sevilla
Opstellingen Barcelona - Sevilla
De opstellingen van Barcelona en Sevilla zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Barcelona gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sevilla zal beginnen in een 3-5-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Barcelona - Sevilla

Barcelona en Sevilla spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Copa Del Rey. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Barcelona en Sevilla in de Copa Del Rey vond plaats op 23 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sevilla. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Barcelona favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Sevilla slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.