Nabeschouwing Atlético Madrid - Real Madrid (4-2) (na verlenging) || Copa Del Rey 2023/2024

Donderdag 18 januari 2024 - 21:30 uur

In de Copa Del Rey 2023/2024 neemt Atlético Madrid het donderdag 18 januari 2024 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Real Madrid. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Civitas Metropolitano in Madrid.

Via de Atlético Madrid - Real Madrid live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Atlético Madrid - Real Madrid (4-2) (na verlenging)

Het Copa Del Rey duel tussen Atlético Madrid en Real Madrid is onder leiding van scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández geëindigd in een 4-2 overwinning voor Atlético Madrid. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Atlético Madrid dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door Samuel Lino, waarmee Atlético Madrid met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van Jan Oblak zorgde ervoor dat Real Madrid op 1-1 kwam te staan in de 46e minuut. In de 57e minuut zette Álvaro Morata  zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Atlético Madrid de leiding in de wedstrijd nam.

Na 82 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Joselu de 2-2 maakte voor Real Madrid. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Atlético Madrid leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 100 minuten op voorsprong na een goal van Antoine Griezmann: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 119e minuut en kwam op naam te staan van Atlético Madrid speler Rodrigo Riquelme, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández af en was het Atlético Madrid die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 4-2 overwinning.

LIVE Atlético Madrid - Real Madrid 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Atlético Madrid - Real Madrid teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Samuel Lino Atlético Madrid 1-0
45' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Vinicius Junior  Real Madrid
46' Eigen doelpunt Real Madrid Eigen doelpunt Jan Oblak Real Madrid 1-1
56' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Eduardo Camavinga Real Madrid
56' Wissel Atlético Madrid Wissel Nahuel Molina voor Saúl Ñíguez Atlético Madrid
57' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Álvaro Morata  Atlético Madrid 2-1
58' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Álvaro Morata  Atlético Madrid
66' Wissel Real Madrid Wissel Brahim Díaz voor Ferland Mendy Real Madrid
66' Wissel Real Madrid Wissel Toni Kroos voor Luka Modric  Real Madrid
68' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Mario Hermoso Atlético Madrid
68' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Brahim Díaz Real Madrid
73' Wissel Real Madrid Wissel Aurélien Tchouaméni voor Federico Valverde Real Madrid
78' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Rodrigo de Paul Atlético Madrid
80' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Koke Atlético Madrid
80' Wissel Real Madrid Wissel Joselu voor Rodrygo Real Madrid
82' Doelpunt Real Madrid Doelpunt Joselu met assist van Jude Bellingham  Real Madrid 2-2
83' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor D. Simeone Atlético Madrid
85' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Aurélien Tchouaméni Real Madrid
87' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Jude Bellingham  Real Madrid
89' Gele kaart Real Madrid Gele kaart voor Daniel Carvajal Real Madrid
92' Wissel Atlético Madrid Wissel Rodrigo Riquelme voor Samuel Lino Atlético Madrid
98' Wissel Atlético Madrid Wissel Pablo Barrios voor Marcos Llorente Atlético Madrid
98' Wissel Atlético Madrid Wissel Memphis Depay voor Álvaro Morata  Atlético Madrid
100' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Antoine Griezmann Atlético Madrid 3-2
101' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Antoine Griezmann Atlético Madrid
105' Wissel Atlético Madrid Wissel César Azpilicueta voor Rodrigo de Paul Atlético Madrid
105' Wissel Real Madrid Wissel Dani Ceballos voor Eduardo Camavinga Real Madrid
105' Wissel Real Madrid Wissel Fran García voor Nacho Fernández Real Madrid
113' Gele kaart Atlético Madrid Gele kaart voor Axel Witsel Atlético Madrid
116' Wissel Atlético Madrid Wissel Stefan Savic voor César Azpilicueta Atlético Madrid
119' Doelpunt Atlético Madrid Doelpunt Rodrigo Riquelme met assist van Memphis Depay Atlético Madrid 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Atlético Madrid - Real Madrid
Opstellingen Atlético Madrid - Real Madrid
De opstellingen van Atlético Madrid en Real Madrid zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Atlético Madrid gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Real Madrid zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Atlético Madrid - Real Madrid

Atlético Madrid en Real Madrid spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Copa Del Rey. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernández en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Atlético Madrid en Real Madrid in de Copa Del Rey vond plaats op 26 januari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Real Madrid. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Real Madrid favoriet. 5 keer wist de ploeg van Atlético Madrid te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Atlético Madrid. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.