Nabeschouwing Deportivo La Coruña - Tenerife (2-3) (na verlenging) || Copa Del Rey 2023/2024

Woensdag 6 december 2023 - 12:00 uur

In de Copa Del Rey 2023/2024 neemt Deportivo La Coruña het woensdag 6 december 2023 om 12:00 uur in eigen huis op tegen Tenerife. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Abanca-Riazor in La Coruña.

Via de Deportivo La Coruña - Tenerife live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Deportivo La Coruña - Tenerife (2-3) (na verlenging)

Het Copa Del Rey duel tussen Deportivo La Coruña en Tenerife is onder leiding van scheidsrechter Luis Mario Milla Alvéndiz geëindigd in een 2-3 overwinning voor Tenerife. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Tenerife dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door David Mella, waarmee Deportivo La Coruña met 1-0 de leiding nam. Tenerife kwam in de 60e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Nacho Martínez, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. In de 101e minuut zette Alvaro Romero zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Tenerife de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen Kevin Sánchez Rey in de 106e minuut de 2-2 maakte namens Deportivo La Coruña. In de 109e minuut moest Deportivo La Coruña verder met een man minder, nadat José Ángel Jurado een tweede gele kaart kreeg. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Tenerife dat via Sergio González nogmaals wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam in de 122e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Luis Mario Milla Alvéndiz af en was het Tenerife die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 2-3 overwinning.

LIVE Deportivo La Coruña - Tenerife 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Deportivo La Coruña - Tenerife teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Deportivo La Coruña Doelpunt David Mella Deportivo La Coruña 1-0
34' Gele kaart Tenerife Gele kaart voor Sergio González Tenerife
43' Gele kaart Deportivo La Coruña Gele kaart voor Pablo Valcarce Deportivo La Coruña
48' Gele kaart Tenerife Gele kaart voor Eladio Zorrilla Jiménez Tenerife
60' Doelpunt Tenerife Doelpunt Nacho Martínez met assist van Jesús Belza Medina Tenerife 1-1
61' Wissel Tenerife Wissel Alassán voor Eladio Zorrilla Jiménez Tenerife
61' Wissel Tenerife Wissel Aitor Buñuel voor Jesús Belza Medina Tenerife
63' Wissel Deportivo La Coruña Wissel Diego Villares voor Hugo Rama Deportivo La Coruña
63' Wissel Deportivo La Coruña Wissel David Álvarez voor David Mella Deportivo La Coruña
73' Gele kaart Deportivo La Coruña Gele kaart voor José Ángel Jurado Deportivo La Coruña
73' Wissel Deportivo La Coruña Wissel Lucas Pérez voor Pablo Valcarce Deportivo La Coruña
74' Wissel Deportivo La Coruña Wissel Peke voor Paris Barandiaran Deportivo La Coruña
78' Wissel Tenerife Wissel Pablo Hernández voor Ángel Rodríguez Tenerife
78' Wissel Tenerife Wissel Loïc Williams voor Álex Corredera Tenerife
87' Wissel Tenerife Wissel Alvaro Romero voor Teto Tenerife
87' Wissel Deportivo La Coruña Wissel Kevin Sánchez Rey voor Berto Cayarga Deportivo La Coruña
97' Wissel Deportivo La Coruña Wissel Pablo Vázquez voor Jaime Sánchez Muñoz Deportivo La Coruña
101' Doelpunt Tenerife Doelpunt Alvaro Romero met assist van Roberto López Tenerife 1-2
106' Gele kaart Deportivo La Coruña Gele kaart voor Pablo Martinez Deportivo La Coruña
106' Doelpunt Deportivo La Coruña Doelpunt Kevin Sánchez Rey met assist van David Álvarez Deportivo La Coruña 2-2
109' Tweede gele kaart Deportivo La Coruña Tweede gele kaart voor José Ángel Jurado Deportivo La Coruña
112' Wissel Tenerife Wissel Salifo Caropitche voor Yann Bodiger Tenerife
115' Gele kaart Tenerife Gele kaart voor Pablo Hernández Tenerife
122' Doelpunt Tenerife Doelpunt Sergio González Tenerife 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting Deportivo La Coruña - Tenerife
Opstellingen Deportivo La Coruña - Tenerife
De opstellingen van Deportivo La Coruña en Tenerife zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Deportivo La Coruña gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Tenerife zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Deportivo La Coruña - Tenerife

Deportivo La Coruña en Tenerife spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Copa Del Rey. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luis Mario Milla Alvéndiz en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Deportivo La Coruña en Tenerife elkaar treffen in de Copa Del Rey.