Nabeschouwing Mallorca - Girona (3-2) || Copa Del Rey 2023/2024

Woensdag 24 januari 2024 - 19:30 uur

In de Copa Del Rey 2023/2024 neemt Mallorca het woensdag 24 januari 2024 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Girona. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Iberoamericano 2010 in San Fernando.

Via de Mallorca - Girona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mallorca - Girona (3-2)

Het Copa Del Rey duel tussen Mallorca en Girona is onder leiding van scheidsrechter José Luis Munuera Montero geëindigd in een 3-2 overwinning voor Mallorca. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Cyle Larin, waarmee Mallorca met 1-0 de leiding nam. Mallorca vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Abdón Prats op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Mallorca vervolgens op 3-0. Het was Abdón Prats die vanaf 11 meter wist te scoren in de 35e minuut.

In de 67e minuut moest Mallorca verder met een man minder, nadat Antonio Raíllo een tweede gele kaart kreeg. In de 68e minuut werd de stand op 3-1 gezet na een benutte penalty van Girona speler Cristhian Stuani. Girona verkleinde in de 96e minuut de achterstand doordat Sávio de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter José Luis Munuera Montero bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Mallorca.

LIVE Mallorca - Girona 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mallorca - Girona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Mallorca Doelpunt Cyle Larin met assist van Dani Rodríguez Mallorca 1-0
28' Doelpunt Mallorca Doelpunt Abdón Prats Mallorca 2-0
33' Cyle Larin Mallorca
35' Penalty Mallorca Penalty Abdón Prats Mallorca 3-0
37' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Dani Rodríguez Mallorca
39' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Jaume Costa Mallorca
46' Wissel Girona Wissel Yan Couto voor Arnau Martínez Girona
46' Wissel Girona Wissel Artem Dovbyk voor Yangel Herrera Girona
60' Wissel Girona Wissel Portu voor Viktor Tsygankov Girona
60' Wissel Girona Wissel Valery Fernández voor Miguel Gutiérrez Girona
65' Wissel Mallorca Wissel Samuel Costa voor Dani Rodríguez Mallorca
65' Wissel Mallorca Wissel Toni Lato voor Jaume Costa Mallorca
67' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Antonio Raíllo Mallorca
67' Tweede gele kaart Mallorca Tweede gele kaart voor Antonio Raíllo Mallorca
68' Penalty Girona Penalty Cristhian Stuani Girona 3-1
71' Wissel Mallorca Wissel Matija Nastasić voor Cyle Larin Mallorca
72' Wissel Mallorca Wissel Vedat Muriqi voor Abdón Prats Mallorca
72' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Dominik Greif Mallorca
73' Wissel Girona Wissel Pablo Torre voor Iván Martín Girona
80' Wissel Mallorca Wissel Manu Morlanes voor Antonio Sánchez Mallorca
96' Doelpunt Girona Doelpunt Sávio met assist van Artem Dovbyk Girona 3-2
94' Gele kaart Girona Gele kaart voor Yan Couto Girona
98' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Matija Nastasić Mallorca
94' Gele kaart Girona Gele kaart voor Daley Blind Girona
94' Gele kaart Mallorca Gele kaart voor Samuel Costa Mallorca
Video hoogtepunten en samenvatting Mallorca - Girona
Opstellingen Mallorca - Girona
De opstellingen van Mallorca en Girona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mallorca gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Girona zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Mallorca - Girona

Mallorca en Girona spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Copa Del Rey. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José Luis Munuera Montero en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Mallorca en Girona elkaar treffen in de Copa Del Rey.