Nabeschouwing Fiorentina - Roma (7-1) || Coppa Italia 2018/2019

Woensdag 30 januari 2019 - 18:15 uur

In de Coppa Italia 2018/2019 neemt Fiorentina het woensdag 30 januari 2019 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Roma.

Via de Fiorentina - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Roma (7-1)

Het Coppa Italia duel tussen Fiorentina en Roma is onder leiding van scheidsrechter Gianluca Manganiello geëindigd in een 7-1 overwinning voor Fiorentina. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door F. Chiesa, waarmee Fiorentina met 1-0 de leiding nam. Fiorentina vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. Chiesa op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 28e minuut wist Roma de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via A. Kolarov.

Na 33 minuten werd de voorsprong voor Fiorentina vergroot nadat L. Muriel de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 66e minuut nadat M. Benassi namens Fiorentina de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Na 72 minuten werd E. Džeko van Roma met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen. Even later viel in de 74e minuut opnieuw een doelpunt. Het was F. Chiesa van Fiorentina die de score op 5-1 zette. Ook daarna bleven de doelpunten vallen, want na 79 minuten kon opnieuw gejuicht worden door supporters van Fiorentina. Het doelpunt dat gescoord werd kwam op naam te staan van G. Simeone die de stand in de wedstrijd op 6-1 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel helemaal aan het einde van de wedstrijd. In de 89e minuut scoorde G. Simeone de 7-1 voor Fiorentina en bepaalde daarmee de eindstand.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Gianluca Manganiello bij een 7-1 eindstand in het voordeel van Fiorentina.

LIVE Fiorentina - Roma 7-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Fiorentina Doelpunt F. Chiesa met assist van K. Mirallas Fiorentina 1-0
11' Gele kaart Roma Gele kaart voor N. Zaniolo Roma
18' Doelpunt Fiorentina Doelpunt F. Chiesa met assist van K. Mirallas Fiorentina 2-0
22' Wissel Fiorentina Wissel V. Laurini voor Vitor Hugo Fiorentina
28' Doelpunt Roma Doelpunt A. Kolarov met assist van S. El Shaarawy Roma 2-1
31' Gele kaart Roma Gele kaart voor S. El Shaarawy Roma
33' Doelpunt Fiorentina Doelpunt L. Muriel met assist van C. Biraghi Fiorentina 3-1
46' Wissel Roma Wissel E. Džeko voor J. Pastore Roma
46' Wissel Roma Wissel Luca Pellegrini voor S. Nzonzi Roma
66' Doelpunt Fiorentina Doelpunt M. Benassi met assist van L. Muriel Fiorentina 4-1
69' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor L. Muriel Fiorentina
71' Gele kaart Roma Gele kaart voor Luca Pellegrini Roma
72' Rode kaart Roma Rode kaart voor E. Džeko Roma
73' Wissel Fiorentina Wissel G. Simeone voor L. Muriel Fiorentina
74' Doelpunt Fiorentina Doelpunt F. Chiesa met assist van M. Benassi Fiorentina 5-1
77' Wissel Roma Wissel D. De Rossi voor S. El Shaarawy Roma
77' Wissel Fiorentina Wissel Gerson voor F. Chiesa Fiorentina
79' Doelpunt Fiorentina Doelpunt G. Simeone met assist van E. Fernandes Fiorentina 6-1
89' Doelpunt Fiorentina Doelpunt G. Simeone met assist van J. Veretout Fiorentina 7-1
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Roma
Opstellingen Fiorentina - Roma
De opstellingen van Fiorentina en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Roma zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Roma

Fiorentina en Roma spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Manganiello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Roma in de Coppa Italia vond plaats op 3 februari 2015 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fiorentina. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 2 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Fiorentina. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.