Nabeschouwing Napoli - Empoli (3-2) || Coppa Italia 2020/2021

Woensdag 13 januari 2021 - 17:45 uur

In de Coppa Italia 2020/2021 neemt Napoli het woensdag 13 januari 2021 om 17:45 uur in eigen huis op tegen Empoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Empoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Empoli (3-2)

Het Coppa Italia duel tussen Napoli en Empoli is onder leiding van scheidsrechter Antonio Giua geëindigd in een 3-2 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door G. Di Lorenzo, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. Empoli kwam in de 33e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. Bajrami, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 38e minuut zette H. Lozano zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Napoli de leiding in de wedstrijd nam.

Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat N. Bajrami de 2-2 maakte voor Empoli. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Napoli dat in de 77e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Petagna de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Antonio Giua en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Napoli.

LIVE Napoli - Empoli 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Empoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Napoli Doelpunt G. Di Lorenzo met assist van H. Lozano Napoli 1-0
33' Doelpunt Empoli Doelpunt N. Bajrami met assist van Matos Empoli 1-1
38' Doelpunt Napoli Doelpunt H. Lozano Napoli 2-1
46' Gele kaart Empoli Gele kaart voor M. Olivieri Empoli
61' Wissel Napoli Wissel L. Insigne voor M. Politano Napoli
62' Wissel Empoli Wissel A. Cambiaso voor N. Haas Empoli
62' Wissel Empoli Wissel S. Moreo voor Matos Empoli
68' Doelpunt Empoli Doelpunt N. Bajrami met assist van A. Terzic Empoli 2-2
70' Wissel Napoli Wissel F. Ruiz voor E. Elmas Napoli
70' Wissel Napoli Wissel P. Zielinski voor S. Lobotka Napoli
72' Wissel Empoli Wissel A. La Mantia voor M. Olivieri Empoli
77' Doelpunt Napoli Doelpunt A. Petagna Napoli 3-2
85' Wissel Empoli Wissel T. Baldanzi voor N. Bajrami Empoli
85' Wissel Empoli Wissel K. Asllani voor A. Terzic Empoli
88' Wissel Napoli Wissel T. Bakayoko voor D. Demme Napoli
88' Wissel Napoli Wissel F. Llorente voor A. Petagna Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Empoli
Opstellingen Napoli - Empoli
De opstellingen van Napoli en Empoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Empoli zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Alessio Dionisi
Voorbeschouwing Napoli - Empoli

Napoli en Empoli spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Giua en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Napoli en Empoli elkaar treffen in de Coppa Italia.