Nabeschouwing Sampdoria - Alessandria (3-2) || Coppa Italia 2021/2022

Maandag 16 augustus 2021 - 21:00 uur

In de Coppa Italia 2021/2022 neemt Sampdoria het maandag 16 augustus 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Alessandria. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Sampdoria - Alessandria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sampdoria - Alessandria (3-2)

Het Coppa Italia duel tussen Sampdoria en Alessandria is onder leiding van scheidsrechter Andrea Colombo geëindigd in een 3-2 overwinning voor Sampdoria. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door R. Chiarello, waarmee Alessandria met 0-1 de leiding nam. Sampdoria kwam in de 28e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Quagliarella, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Alessandria vervolgens op 1-2. Het was S. Corazza die vanaf 11 meter wist te scoren in de 45e minuut.

Na 47 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Gabbiadini de 2-2 maakte voor Sampdoria. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Sampdoria dat in de 52e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Thorsby de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 84 minuten kon S. Benedetti van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Alessandria het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andrea Colombo en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Sampdoria.

LIVE Sampdoria - Alessandria 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sampdoria - Alessandria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Alessandria Doelpunt R. Chiarello met assist van F. Casarini Alessandria 0-1
23' Gele kaart Alessandria Gele kaart voor A. Ba Alessandria
28' Doelpunt Sampdoria Doelpunt F. Quagliarella met assist van M. Gabbiadini Sampdoria 1-1
42' Gele kaart Alessandria Gele kaart voor F. Casarini Alessandria
45' Penalty Alessandria Penalty S. Corazza Alessandria 1-2
47' Doelpunt Sampdoria Doelpunt M. Gabbiadini Sampdoria 2-2
52' Doelpunt Sampdoria Doelpunt M. Thorsby met assist van A. Candreva Sampdoria 3-2
53' Wissel Sampdoria Wissel M. Damsgaard voor J. Jankto Sampdoria
61' Wissel Alessandria Wissel F. Orlando voor R. Chiarello Alessandria
61' Wissel Alessandria Wissel F. Giorno voor F. Casarini Alessandria
63' Wissel Sampdoria Wissel E. Torregrossa voor F. Quagliarella Sampdoria
63' Wissel Sampdoria Wissel K. Askildsen voor A. Ekdal Sampdoria
65' Gele kaart Alessandria Gele kaart voor S. Benedetti Alessandria
72' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor J. Murillo Sampdoria
82' Wissel Alessandria Wissel A. Kolaj voor A. Arrighini Alessandria
82' Wissel Alessandria Wissel E. Pierozzi voor M. Mustacchio Alessandria
84' Wissel Sampdoria Wissel F. Depaoli voor J. Murillo Sampdoria
84' Wissel Sampdoria Wissel G. Caprari voor M. Gabbiadini Sampdoria
84' Tweede gele kaart Alessandria Tweede gele kaart voor S. Benedetti Alessandria
86' Wissel Alessandria Wissel M. Di Gennaro voor S. Corazza Alessandria
89' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor J. Chabot Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Sampdoria - Alessandria
Opstellingen Sampdoria - Alessandria
De opstellingen van Sampdoria en Alessandria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sampdoria gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Alessandria zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Coach Roberto D'Aversa
Formatie 5-4-1
Coach Moreno Longo
Voorbeschouwing Sampdoria - Alessandria

Sampdoria en Alessandria spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andrea Colombo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sampdoria en Alessandria in de Coppa Italia vond plaats op 14 augustus 2011 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sampdoria. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Sampdoria favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Alessandria slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.