Nabeschouwing Empoli - SPAL (1-2) (na verlenging) || Coppa Italia 2022/2023

Zaterdag 6 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Coppa Italia 2022/2023 neemt Empoli het zaterdag 6 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen SPAL. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - SPAL live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - SPAL (1-2) (na verlenging)

Het Coppa Italia duel tussen Empoli en SPAL is onder leiding van scheidsrechter Manuel Volpi geëindigd in een 1-2 overwinning voor SPAL. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het SPAL dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 80e minuut door N. Cambiaghi, waarmee Empoli met 1-0 de leiding nam. SPAL kwam in de 82e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Dickmann, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. In de 121e minuut zette M. Arena zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee SPAL de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Manuel Volpi af en was het SPAL die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 1-2 overwinning.

LIVE Empoli - SPAL 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - SPAL teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Gele kaart Empoli Gele kaart voor P. Stojanovic Empoli
34' Gele kaart SPAL Gele kaart voor N. Zanellato SPAL
37' Gele kaart Empoli Gele kaart voor F. Bandinelli Empoli
46' Wissel SPAL Wissel F. Maistro voor A. Murgia SPAL
56' Wissel Empoli Wissel M. Satriano voor L. Henderson Empoli
56' Wissel Empoli Wissel L. Stulac voor F. Bandinelli Empoli
69' Wissel Empoli Wissel N. Cambiaghi voor M. Destro Empoli
70' Wissel SPAL Wissel F. Viviani voor S. Esposito SPAL
70' Wissel SPAL Wissel M. Finotto voor A. La Mantia SPAL
80' Doelpunt Empoli Doelpunt N. Cambiaghi Empoli 1-0
82' Doelpunt SPAL Doelpunt L. Dickmann met assist van M. Finotto SPAL 1-1
83' Wissel Empoli Wissel J. Fazzini voor N. Bajrami Empoli
84' Wissel Empoli Wissel T. Baldanzi voor R. Marin Empoli
85' Wissel SPAL Wissel S. Rabbi voor G. Moncini SPAL
86' Gele kaart SPAL Gele kaart voor M. Finotto SPAL
91' Wissel SPAL Wissel C. Dalle Mura voor B. Meccariello SPAL
92' Gele kaart SPAL Gele kaart voor M. Mancosu SPAL
94' Gele kaart SPAL Gele kaart voor F. Viviani SPAL
99' Wissel Empoli Wissel D. DeglInnocenti voor N. Haas Empoli
99' Wissel SPAL Wissel N. Rauti voor F. Maistro SPAL
100' Gele kaart SPAL Gele kaart voor C. Dalle Mura SPAL
110' Gele kaart Empoli Gele kaart voor L. Stulac Empoli
121' Doelpunt SPAL Doelpunt M. Arena met assist van F. Viviani SPAL 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - SPAL
Opstellingen Empoli - SPAL
De opstellingen van Empoli en SPAL zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en SPAL zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - SPAL

Empoli en SPAL spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Volpi en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Empoli en SPAL elkaar treffen in de Coppa Italia.