Nabeschouwing Genoa - Benevento (3-2) || Coppa Italia 2022/2023

Maandag 8 augustus 2022 - 17:45 uur

In de Coppa Italia 2022/2023 neemt Genoa het maandag 8 augustus 2022 om 17:45 uur in eigen huis op tegen Benevento. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Luigi Ferraris in Genova.

Via de Genoa - Benevento live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genoa - Benevento (3-2)

Het Coppa Italia duel tussen Genoa en Benevento is onder leiding van scheidsrechter Andrea Colombo geëindigd in een 3-2 overwinning voor Genoa. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door A. Gudmundsson, waarmee Genoa met 1-0 de leiding nam. Genoa vergrootte in de 45e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Gudmundsson op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut wist Benevento de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via K. Glik.

M. Coda zette Genoa even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Andrea Colombo toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Benevento dat in de 95e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat N. Karic de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Andrea Colombo bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Genoa.

LIVE Genoa - Benevento 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genoa - Benevento teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Genoa Gele kaart voor S. Hefti Genoa
35' Doelpunt Genoa Doelpunt A. Gudmundsson met assist van M. Coda Genoa 1-0
45' Doelpunt Genoa Doelpunt A. Gudmundsson met assist van M. Coda Genoa 2-0
48' Doelpunt Benevento Doelpunt K. Glik met assist van D. Vokic Benevento 2-1
61' Gele kaart Benevento Gele kaart voor M. Viviani Benevento
61' Gele kaart Benevento Gele kaart voor G. Letizia Benevento
64' Penalty Genoa Penalty M. Coda Genoa 3-1
66' Wissel Genoa Wissel P. Galdames voor S. Sabelli Genoa
66' Wissel Genoa Wissel F. Jagiello voor M. Portanova Genoa
66' Wissel Benevento Wissel A. La Gumina voor D. Vokic Benevento
66' Wissel Benevento Wissel A. Tello voor G. Acampora Benevento
73' Wissel Genoa Wissel G. Yalcin voor A. Gudmundsson Genoa
73' Wissel Genoa Wissel K. Yeboah voor C. Ekuban Genoa
74' Wissel Benevento Wissel D. Farias voor R. Improta Benevento
75' Wissel Benevento Wissel N. Karic voor M. Viviani Benevento
78' Gele kaart Benevento Gele kaart voor A. Tello Benevento
80' Wissel Benevento Wissel E. Masciangelo voor I. Koutsoupias Benevento
86' Wissel Genoa Wissel F. Melegoni voor M. Coda Genoa
91' Gele kaart Genoa Gele kaart voor K. Yeboah Genoa
91' Gele kaart Benevento Gele kaart voor F. Forte Benevento
95' Gele kaart Genoa Gele kaart voor P. Galdames Genoa
95' Doelpunt Benevento Doelpunt N. Karic Benevento 3-2
96' Gele kaart Genoa Gele kaart voor F. Melegoni Genoa
Video hoogtepunten en samenvatting Genoa - Benevento
Opstellingen Genoa - Benevento
De opstellingen van Genoa en Benevento zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genoa gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Benevento zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Genoa - Benevento

Genoa en Benevento spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andrea Colombo en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Genoa en Benevento elkaar treffen in de Coppa Italia.