Nabeschouwing Lecce - Cittadella (2-3) (na verlenging) || Coppa Italia 2022/2023

Vrijdag 5 augustus 2022 - 21:00 uur

In de Coppa Italia 2022/2023 neemt Lecce het vrijdag 5 augustus 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Cittadella. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Comunale Via del Mare in Lecce.

Via de Lecce - Cittadella live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lecce - Cittadella (2-3) (na verlenging)

Het Coppa Italia duel tussen Lecce en Cittadella is onder leiding van scheidsrechter Gianpiero Miele geëindigd in een 2-3 overwinning voor Cittadella. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Cittadella dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 61e minuut door G. Strefezza, waarmee Lecce met 1-0 de leiding nam. Cittadella kwam in de 73e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Asencio, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. In de 93e minuut zette M. Tounkara zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Cittadella de leiding in de wedstrijd nam.

Na 100 minuten werd de voorsprong voor Cittadella vergroot nadat M. Tounkara de 1-3 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Lecce dat in de 106e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat L. Colombo de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Gianpiero Miele af en was het Cittadella die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 2-3 overwinning.

LIVE Lecce - Cittadella 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lecce - Cittadella teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Cittadella Gele kaart voor D. Frare Cittadella
22' Wissel Lecce Wissel F. Baschirotto voor K. Dermaku Lecce
33' Gele kaart Cittadella Gele kaart voor D. Donnarumma Cittadella
61' Doelpunt Lecce Doelpunt G. Strefezza met assist van F. Di Mariano Lecce 1-0
63' Gele kaart Cittadella Gele kaart voor R. Perticone Cittadella
64' Wissel Cittadella Wissel G. Beretta voor I. Lores Cittadella
67' Wissel Lecce Wissel J. Gonzalez voor K. Bistrovic Lecce
67' Wissel Lecce Wissel M. Listkowski voor F. Di Mariano Lecce
67' Wissel Lecce Wissel L. Colombo voor A. Ceesay Lecce
72' Wissel Cittadella Wissel N. Pavan voor A. Danzi Cittadella
72' Wissel Cittadella Wissel G. Carriero voor A. Vita Cittadella
73' Doelpunt Cittadella Doelpunt R. Asencio met assist van G. Carriero Cittadella 1-1
85' Wissel Cittadella Wissel M. Tounkara voor R. Asencio Cittadella
85' Wissel Cittadella Wissel V. Mastrantonio voor S. Branca Cittadella
92' Gele kaart Lecce Gele kaart voor J. Gonzalez Lecce
91' Wissel Lecce Wissel A. Calabresi voor V. Gendrey Lecce
93' Doelpunt Cittadella Doelpunt M. Tounkara met assist van N. Pavan Cittadella 1-2
95' Wissel Lecce Wissel F. Di Francesco voor T. J. Helgason Lecce
100' Doelpunt Cittadella Doelpunt M. Tounkara met assist van G. Carriero Cittadella 1-3
106' Doelpunt Lecce Doelpunt L. Colombo met assist van M. Hjulmand Lecce 2-3
106' Wissel Cittadella Wissel S. Icardi voor M. Antonucci Cittadella
Video hoogtepunten en samenvatting Lecce - Cittadella
Opstellingen Lecce - Cittadella
De opstellingen van Lecce en Cittadella zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lecce gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Cittadella zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Lecce - Cittadella

Lecce en Cittadella spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianpiero Miele en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Lecce en Cittadella elkaar treffen in de Coppa Italia.