Nabeschouwing Spezia - Como (5-1) || Coppa Italia 2022/2023

Zaterdag 6 augustus 2022 - 18:00 uur

In de Coppa Italia 2022/2023 neemt Spezia het zaterdag 6 augustus 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Como. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Alberto Picco in La Spezia.

Via de Spezia - Como live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Spezia - Como (5-1)

Het Coppa Italia duel tussen Spezia en Como is onder leiding van scheidsrechter Francesco Meraviglia geëindigd in een 5-1 overwinning voor Spezia. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door M. Nzola, waarmee Spezia met 1-0 de leiding nam. Como kwam in de 55e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Blanco, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Spezia vervolgens op 2-1. Het was D. Verde die vanaf 11 meter wist te scoren in de 60e minuut.

Na 71 minuten werd de voorsprong voor Spezia vergroot nadat D. Strelec de 3-1 wist te scoren. In de 76e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Spezia speler M. Nzola. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 89e minuut en kwam op naam te staan van Spezia speler D. Maldini, die daarmee tekende voor de 5-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Francesco Meraviglia bij een 5-1 eindstand in het voordeel van Spezia.

LIVE Spezia - Como 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Spezia - Como teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Gele kaart Como Gele kaart voor A. Cagnano Como
43' Doelpunt Spezia Doelpunt M. Nzola met assist van E. Gyasi Spezia 1-0
55' Doelpunt Como Doelpunt A. Blanco met assist van V. Parigini Como 1-1
60' Penalty Spezia Penalty D. Verde Spezia 2-1
62' Gele kaart Spezia Gele kaart voor S. Bastoni Spezia
63' Gele kaart Como Gele kaart voor A. Blanco Como
65' Wissel Spezia Wissel D. Strelec voor D. Verde Spezia
65' Wissel Spezia Wissel A. Reca voor S. Bastoni Spezia
67' Wissel Como Wissel E. Gliozzi voor L. Mancuso Como
71' Doelpunt Spezia Doelpunt D. Strelec met assist van A. Reca Spezia 3-1
74' Wissel Como Wissel A. Gabrielloni voor A. Cerri Como
74' Wissel Como Wissel T. Arrigoni voor A. Blanco Como
74' Wissel Como Wissel L. Kerrigan voor V. Parigini Como
76' Penalty Spezia Penalty M. Nzola Spezia 4-1
77' Wissel Spezia Wissel D. Maldini voor M. Nzola Spezia
77' Wissel Spezia Wissel M. E. Ellertsson voor J. Sala Spezia
84' Wissel Spezia Wissel E. Holm voor E. Gyasi Spezia
89' Doelpunt Spezia Doelpunt D. Maldini met assist van A. Reca Spezia 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting Spezia - Como
Opstellingen Spezia - Como
De opstellingen van Spezia en Como zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Spezia gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Como zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Luca Gotti
Voorbeschouwing Spezia - Como

Spezia en Como spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Francesco Meraviglia en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Spezia en Como elkaar treffen in de Coppa Italia.