Nabeschouwing Fiorentina - Parma (2-2) (4-1 na strafschoppen) || Coppa Italia 2023/2024

Woensdag 6 december 2023 - 21:00 uur

In de Coppa Italia 2023/2024 neemt Fiorentina het woensdag 6 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Parma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Parma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Parma (2-2) (4-1 na strafschoppen)

Het Coppa Italia duel tussen Fiorentina en Parma is onder leiding van scheidsrechter Livio Marinelli geëindigd in een overwinning voor Fiorentina. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Fiorentina het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-1 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door Adrián Bernabé, waarmee Parma met 0-1 de leiding nam. Parma vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ange-Yoan Bonny op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 83e minuut wist Fiorentina de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via MBala Nzola.

Riccardo Sottil zette Fiorentina even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Livio Marinelli toegekende penalty wist te benutten.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-1 score in het voordeel van Fiorentina, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Fiorentina - Parma 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Parma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Doelpunt Parma Doelpunt Adrián Bernabé Parma 0-1
23' Doelpunt Parma Doelpunt Ange-Yoan Bonny met assist van Valentin Mihăilă Parma 0-2
33' Josip Brekalo Fiorentina
38' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Yerry Mina Fiorentina
38' Gele kaart Parma Gele kaart voor Leandro Chichizola Parma
46' Wissel Fiorentina Wissel Arthur voor Rolando Mandragora Fiorentina
46' Wissel Fiorentina Wissel Cristiano Biraghi voor Fabiano Parisi Fiorentina
46' Wissel Fiorentina Wissel Gino Infantino voor Josip Brekalo Fiorentina
46' Wissel Fiorentina Wissel Luca Ranieri voor Yerry Mina Fiorentina
53' Wissel Parma Wissel Gabriel Charpentier voor Ange-Yoan Bonny Parma
53' Wissel Parma Wissel Enrico Del Prato voor Antoine Hainaut Parma
62' Wissel Parma Wissel Dennis Man voor Adrian Benedyczak Parma
66' Wissel Fiorentina Wissel Lucas Beltrán voor Antonín Barák Fiorentina
70' Wissel Parma Wissel Tjaš Begić voor Valentin Mihăilă Parma
70' Wissel Parma Wissel Hernani Jr. voor Adrián Bernabé Parma
83' Doelpunt Fiorentina Doelpunt MBala Nzola met assist van Riccardo Sottil Fiorentina 1-2
88' Riccardo Sottil Fiorentina
89' Penalty Fiorentina Penalty Riccardo Sottil Fiorentina 2-2
90' Wissel Parma Wissel Drissa Camara voor Wylan Cyprien Parma
92' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor MBala Nzola Fiorentina
96' Gele kaart Parma Gele kaart voor Cristian Ansaldi Parma
105' Wissel Fiorentina Wissel Christian Kouamé voor Riccardo Sottil Fiorentina
120' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor Gino Infantino Fiorentina
1' Penalty gescoord in shootout Fiorentina Penalty gescoord in shootout Cristiano Biraghi Fiorentina 1-0
2' Penalty gescoord in shootout Parma Penalty gescoord in shootout Hernani Jr. Parma 1-1
3' Penalty gescoord in shootout Fiorentina Penalty gescoord in shootout Christian Kouamé Fiorentina 2-1
4' Penalty gemist in shootout Parma Penalty gemist in shootout Dennis Man Parma 2-1
5' Penalty gescoord in shootout Fiorentina Penalty gescoord in shootout Nikola Milenković Fiorentina 3-1
6' Penalty gemist in shootout Parma Penalty gemist in shootout Drissa Camara Parma 3-1
7' Penalty gescoord in shootout Fiorentina Penalty gescoord in shootout Lucas Beltrán Fiorentina 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Parma
Opstellingen Fiorentina - Parma
De opstellingen van Fiorentina en Parma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Parma zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Parma

Fiorentina en Parma spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Livio Marinelli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Parma in de Coppa Italia vond plaats op 14 december 2010 en dat duel eindigde in een overwinning voor Parma. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Parma favoriet. 1 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Fiorentina. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.