Nabeschouwing Inter Milan - Bologna (1-2) (na verlenging) || Coppa Italia 2023/2024

Woensdag 20 december 2023 - 21:00 uur

In de Coppa Italia 2023/2024 neemt Inter Milan het woensdag 20 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Inter Milan - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Inter Milan - Bologna (1-2) (na verlenging)

Het Coppa Italia duel tussen Inter Milan en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Federico La Penna geëindigd in een 1-2 overwinning voor Bologna. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 0-0 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Bologna dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. Inter kreeg in de 65e minuut een strafschop toegekend, die door Lautaro Martínez werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 0-0 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 92 minuten was het Carlos Augusto die Inter op een 1-0 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Sam Beukema namens Bologna in de 112e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Dan Ndoye namens Bologna in de 116e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Federico La Penna af en was het Bologna die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 1-2 overwinning.

LIVE Inter Milan - Bologna 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Inter Milan - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Charalampos Lykogiannis Bologna
58' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Sydney van Hooijdonk Bologna
63' Kristjan Asllani  Inter
65' Penalty gemist Inter Penalty gemist Lautaro Martínez Lautaro Martínez Inter
69' Wissel Bologna Wissel Oussama El Azzouzi voor Nikola Moro Bologna
74' Wissel Inter Wissel Nicolò Barella voor Davy Klaassen Inter
74' Wissel Inter Wissel Marcus Thuram voor Marko Arnautović Inter
75' Wissel Inter Wissel Federico Dimarco voor Alessandro Bastoni Inter
76' Wissel Bologna Wissel Lorenzo De Silvestri voor Tommaso Corazza Bologna
83' Wissel Inter Wissel Stefano Sensi  voor Kristjan Asllani  Inter
85' Wissel Bologna Wissel Dan Ndoye voor Alexis Saelemaekers Bologna
85' Wissel Bologna Wissel Joshua Zirkzee voor Sydney van Hooijdonk Bologna
88' Gele kaart Bologna Gele kaart voor Giovanni Fabbian Bologna
90' Wissel Inter Wissel Benjamin Pavard voor Yann Bisseck Inter
95' Gele kaart Inter Gele kaart voor Yann Bisseck Inter
92' Doelpunt Inter Doelpunt Carlos Augusto met assist van Federico Dimarco Inter 1-0
99' Wissel Bologna Wissel Riccardo Calafiori voor Jhon Lucumí Bologna
99' Wissel Inter Wissel Henrikh Mkhitaryan voor Lautaro Martínez Inter
100' Gele kaart Inter Gele kaart voor Matteo Darmian Inter
103' Gele kaart Inter Gele kaart voor Benjamin Pavard Inter
109' Gele kaart Inter Gele kaart voor Nicolò Barella Inter
112' Doelpunt Bologna Doelpunt Sam Beukema met assist van Joshua Zirkzee Bologna 1-1
116' Doelpunt Bologna Doelpunt Dan Ndoye met assist van Joshua Zirkzee Bologna 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Inter Milan - Bologna
Opstellingen Inter Milan - Bologna
De opstellingen van Inter Milan en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Inter Milan gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Bologna zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Inter Milan - Bologna

Inter Milan en Bologna spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Federico La Penna en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Inter Milan en Bologna in de Coppa Italia vond plaats op 17 januari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Inter Milan. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Inter Milan favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.