Nabeschouwing Lazio - Roma (1-0) || Coppa Italia 2023/2024

Woensdag 10 januari 2024 - 18:00 uur

In de Coppa Italia 2023/2024 neemt Lazio het woensdag 10 januari 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Lazio - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lazio - Roma (1-0)

Het Coppa Italia duel tussen Lazio en Roma is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een 1-0 overwinning voor Lazio. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 51 minuten. Mattia Zaccagni maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Lazio vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 96e minuut kreeg Pedro van Lazio voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Lazio de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. In de 100e minuut moest Roma verder met een man minder nadat Sardar Azmoun een rode kaart had gekregen. Het lukte Lazio in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de 101e minuut werd Gianluca Mancini van Roma met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Roma het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daniele Orsato, waardoor Lazio de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Lazio - Roma 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lazio - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Roma Wissel Lorenzo Pellegrini voor Paulo Dybala Roma
49' Valentin Castellanos Lazio
51' Penalty Lazio Penalty Mattia Zaccagni Lazio 1-0
57' Gele kaart Roma Gele kaart voor Bryan Cristante Roma
58' Wissel Roma Wissel Sardar Azmoun voor Rick Karsdorp Roma
58' Wissel Roma Wissel Leonardo Spinazzola voor Nicola Zalewski Roma
60' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Valentin Castellanos Lazio
65' Gele kaart Roma Gele kaart voor Gianluca Mancini Roma
65' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Mattéo Guendouzi Lazio
67' Wissel Lazio Wissel Luca Pellegrini voor Manuel Lazzari Lazio
67' Wissel Lazio Wissel Nicolò Rovella voor Danilo Cataldi Lazio
68' Wissel Lazio Wissel Pedro voor Mattia Zaccagni Lazio
76' Wissel Roma Wissel Stephan El Shaarawy voor Edoardo Bove Roma
77' Wissel Lazio Wissel Gustav Isaksen voor Valentin Castellanos Lazio
81' Wissel Roma Wissel Andrea Belotti voor Dean Huijsen Roma
93' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Luca Pellegrini Lazio
96' Tweede gele kaart Lazio Tweede gele kaart voor Pedro Lazio
95' Gele kaart Lazio Gele kaart voor Pedro Lazio
100' Rode kaart Roma Rode kaart voor Sardar Azmoun Roma
101' Rode kaart Roma Rode kaart voor Gianluca Mancini Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Lazio - Roma
Opstellingen Lazio - Roma
De opstellingen van Lazio en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Lazio gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Roma zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Lazio - Roma

Lazio en Roma spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lazio en Roma in de Coppa Italia vond plaats op 4 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 4 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Lazio als Roma wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.