Nabeschouwing Milan - Atalanta (1-2) || Coppa Italia 2023/2024

Woensdag 10 januari 2024 - 21:00 uur

In de Coppa Italia 2023/2024 neemt Milan het woensdag 10 januari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Milan - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Atalanta (1-2)

Het Coppa Italia duel tussen Milan en Atalanta is onder leiding van scheidsrechter Marco Di Bello geëindigd in een 1-2 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor Gian Gasperini van Atalanta. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 38e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel in de eerste helft, na 45 minuten was het Rafael Leão die Milan op een 1-0 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Teun Koopmeiners namens Atalanta in de 47e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Teun Koopmeiners zette Atalanta even later op 1-2 nadat hij een door scheidsrechter Marco Di Bello toegekende penalty wist te benutten. In de 97e minuut werd Antonio Mirante van Milan met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Atalanta met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marco Di Bello, waardoor Atalanta een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Milan - Atalanta 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

38' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Gian Gasperini Atalanta
38' Tweede gele kaart Atalanta Tweede gele kaart voor Gian Gasperini Atalanta
39' Wissel Milan Wissel Simon Kjær voor Matteo Gabbia Milan
42' Wissel Atalanta Wissel Mario Pasalic voor Marten de Roon Atalanta
45' Doelpunt Milan Doelpunt Rafael Leão met assist van Theo Hernández Milan 1-0
47' Doelpunt Atalanta Doelpunt Teun Koopmeiners met assist van Emil Holm Atalanta 1-1
57' Gele kaart Milan Gele kaart voor Theo Hernández Milan
59' Penalty Atalanta Penalty Teun Koopmeiners Atalanta 1-2
61' Wissel Milan Wissel Filippo Terracciano voor Álex Jiménez Milan
61' Wissel Milan Wissel J. Šimić voor Davide Calabria Milan
73' Wissel Milan Wissel Yacine Adli voor Tijjani Reijnders Milan
73' Wissel Milan Wissel Olivier Giroud voor Ruben Loftus-Cheek Milan
78' Wissel Atalanta Wissel Gianluca Scamacca voor Charles De Ketelaere Atalanta
78' Wissel Atalanta Wissel Davide Zappacosta voor Matteo Ruggeri Atalanta
80' Gele kaart Milan Gele kaart voor Rafael Leão Milan
86' Wissel Atalanta Wissel Isak Hien voor Giorgio Scalvini Atalanta
86' Wissel Atalanta Wissel Luis Muriel voor Teun Koopmeiners Atalanta
90' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Éderson Atalanta
97' Rode kaart Milan Rode kaart voor Antonio Mirante Milan
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Atalanta
Opstellingen Milan - Atalanta
De opstellingen van Milan en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Milan - Atalanta

Milan en Atalanta spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Coppa Italia. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Milan en Atalanta elkaar treffen in de Coppa Italia.