Nabeschouwing Antwerp - Genk (3-3) (4-3 na strafschoppen) || Croky Cup 2019/2020

Dinsdag 3 december 2019 - 20:45 uur

In de Croky Cup 2019/2020 neemt Antwerp het dinsdag 3 december 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Bosuilstadion in Deurne.

Via de Antwerp - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Antwerp - Genk (3-3) (4-3 na strafschoppen)

Het Croky Cup duel tussen Antwerp en Genk is onder leiding van scheidsrechter Lothar D'hondt geëindigd in een overwinning voor Antwerp. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Antwerp het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-3 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Genk kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van J. Maehle. Antwerp kwam in de 29e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Jukleroed, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut zette D. Mbokani zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Antwerp de leiding in de wedstrijd nam.

Na 80 minuten was het W. Hoedt die de bal in eigen doel werkte, waardoor Genk op 2-2 kwam te staan. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Antwerp leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 105 minuten op voorsprong na een goal van D. Mbokani: 3-2. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Genk. In de 106e minuut was het J. Ito die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-3 score in het voordeel van Antwerp, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Antwerp - Genk 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Antwerp - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Genk Doelpunt J. Maehle met assist van S. Dewaest Genk 0-1
29' Doelpunt Antwerp Doelpunt S. Jukleroed met assist van D. Lamkel Ze Antwerp 1-1
40' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor F. Haroun Antwerp
64' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Buta Antwerp
68' Wissel Antwerp Wissel A. Baby voor M. Benson Antwerp
68' Wissel Genk Wissel J. Ito voor J. Paintsil Genk
70' Gele kaart Genk Gele kaart voor C. Cuesta Genk
72' Doelpunt Antwerp Doelpunt D. Mbokani Antwerp 2-1
75' Wissel Genk Wissel T. Bongonda voor P. Hrosovsky Genk
76' Gele kaart Genk Gele kaart voor S. Dewaest Genk
80' Eigen doelpunt Genk Eigen doelpunt W. Hoedt Genk 2-2
81' Wissel Antwerp Wissel A. De Sart voor S. Coopman Antwerp
81' Wissel Genk Wissel D. Wouters voor C. Cuesta Genk
83' Gele kaart Genk Gele kaart voor D. Ndongala Genk
89' Gele kaart Genk Gele kaart voor N. Borges Genk
91' Wissel Antwerp Wissel L. Refaelov voor K. Mirallas Antwerp
96' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor A. De Sart Antwerp
99' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor W. Hoedt Antwerp
105' Doelpunt Antwerp Doelpunt D. Mbokani Antwerp 3-2
106' Doelpunt Genk Doelpunt J. Ito Genk 3-3
108' Wissel Genk Wissel C. De Norre voor N. Borges Genk
113' Wissel Antwerp Wissel Z. Gano voor D. Lamkel Ze Antwerp
1' Penalty gescoord in shootout Genk Penalty gescoord in shootout M. Samata Genk 0-1
1' Penalty gescoord in shootout Antwerp Penalty gescoord in shootout L. Refaelov Antwerp 1-1
2' Penalty gescoord in shootout Genk Penalty gescoord in shootout S. Berge Genk 1-2
2' Penalty gemist in shootout Antwerp Penalty gemist in shootout W. Hoedt Antwerp
3' Penalty gescoord in shootout Genk Penalty gescoord in shootout J. Lucumi Genk 1-3
3' Penalty gescoord in shootout Antwerp Penalty gescoord in shootout Antwerp 2-3
4' Penalty gemist in shootout Genk Penalty gemist in shootout J. Ito Genk
4' Penalty gescoord in shootout Antwerp Penalty gescoord in shootout Antwerp 3-3
5' Penalty gemist in shootout Genk Penalty gemist in shootout Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Antwerp - Genk
Opstellingen Antwerp - Genk

Voorbeschouwing Antwerp - Genk

Antwerp en Genk spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Croky Cup. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lothar D'hondt en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Antwerp en Genk elkaar treffen in de Croky Cup.