Nabeschouwing Antwerp - Sporting Charleroi (5-2) || Croky Cup 2023/2024

Woensdag 6 december 2023 - 20:30 uur

In de Croky Cup 2023/2024 neemt Antwerp het woensdag 6 december 2023 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Sporting Charleroi. De wedstrijd wordt gespeeld in Bosuilstadion in Deurne.

Via de Antwerp - Sporting Charleroi live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Antwerp - Sporting Charleroi (5-2)

Het Croky Cup duel tussen Antwerp en Sporting Charleroi is onder leiding van scheidsrechter Jan Boterberg geëindigd in een 5-2 overwinning voor Antwerp. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door Oday Dabbagh, waarmee Sporting Charleroi met 0-1 de leiding nam. Sporting Charleroi vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Daan Heymans op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 45e minuut wist Antwerp de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Chidera Ejuke.

Na 57 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat George Ilenikhena de 2-2 maakte voor Antwerp. Antwerp leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 71 minuten op voorsprong na een goal van Vincent Janssen: 3-2. In de 76e minuut was het George Ilenikhena van Antwerp wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Antwerp mocht Vincent Janssen in de 91e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2. Een penalty voor Sporting Charleroi in de 90e minuut had opnieuw een goal moeten betekenen, maar doordat Marco Ilaimaharitra de strafschop miste bleef de score onveranderd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jan Boterberg bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Antwerp.

LIVE Antwerp - Sporting Charleroi 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Antwerp - Sporting Charleroi teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt Oday Dabbagh Sporting Charleroi 0-1
31' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt Daan Heymans met assist van Ahmed Nadhir Benbouali Sporting Charleroi 0-2
41' Wissel Antwerp Wissel Soumaila Coulibaly voor Owen Wijndal Antwerp
41' Wissel Antwerp Wissel Vincent Janssen voor Kobe Corbanie Antwerp
41' Wissel Antwerp Wissel Mandela Keita voor Alhassan Yusuf Antwerp
45' Doelpunt Antwerp Doelpunt Chidera Ejuke Antwerp 1-2
46' Wissel Sporting Charleroi Wissel Mehdi Boukamir voor Stefan Knežević Sporting Charleroi
57' Doelpunt Antwerp Doelpunt George Ilenikhena Antwerp 2-2
60' Wissel Sporting Charleroi Wissel Parfait Guiagon voor Ahmed Nadhir Benbouali Sporting Charleroi
64' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor Mehdi Boukamir Sporting Charleroi
71' Doelpunt Antwerp Doelpunt Vincent Janssen met assist van Jürgen Ekkelenkamp Antwerp 3-2
76' Doelpunt Antwerp Doelpunt George Ilenikhena met assist van Michel Ange Balikwisha Antwerp 4-2
78' Wissel Sporting Charleroi Wissel Antoine Bernier voor Jonas Bager Sporting Charleroi
81' Wissel Antwerp Wissel Ritchie De Laet voor George Ilenikhena Antwerp
91' Doelpunt Antwerp Doelpunt Vincent Janssen Antwerp 5-2
90' Penalty gemist Sporting Charleroi Penalty gemist Marco Ilaimaharitra Marco Ilaimaharitra Sporting Charleroi
92' Wissel Sporting Charleroi Wissel Jules Van Cleemput voor Žan Rogelj Sporting Charleroi
92' Wissel Antwerp Wissel Arbnor Muja voor Chidera Ejuke Antwerp
92' Wissel Sporting Charleroi Wissel Youssuf Sylla voor Daan Heymans Sporting Charleroi
Video hoogtepunten en samenvatting Antwerp - Sporting Charleroi
Opstellingen Antwerp - Sporting Charleroi
De opstellingen van Antwerp en Sporting Charleroi zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.