Nabeschouwing Westerlo - Mechelen (1-3) || Eerste Divisie B 2018/2019

Zaterdag 8 december 2018 - 20:30 uur

In de Eerste Divisie B 2018/2019 neemt Westerlo het zaterdag 8 december 2018 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Mechelen. De wedstrijd wordt gespeeld in Het Kuipje in Westerlo.

Via de Westerlo - Mechelen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Westerlo - Mechelen (1-3)

Het Eerste Divisie B duel tussen Westerlo en Mechelen is onder leiding van scheidsrechter Quentin Pirard geëindigd in een 1-3 overwinning voor Mechelen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 49e minuut door G. Engvall, waarmee Mechelen met 0-1 de leiding nam. Mechelen vergrootte in de 60e minuut de voorsprong nadat het via een goal van I. de Camargo op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van N. Soumah zorgde ervoor dat Mechelen in de 74e minuut op 0-3 kwam te staan.

Na 90 minuten deed N. Soumah iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Westerlo werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Westerlo echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Mechelen.

LIVE Westerlo - Mechelen 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Westerlo - Mechelen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor K. Abrahams Westerlo
49' Doelpunt Mechelen Doelpunt G. Engvall Mechelen 0-1
52' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor L. Van Eenoo Westerlo
60' Doelpunt Mechelen Doelpunt I. de Camargo Mechelen 0-2
64' Wissel Westerlo Wissel A. Gboho voor S. Buyl Westerlo
73' Wissel Westerlo Wissel G. De Schryver voor S. Petrov Westerlo
74' Eigen doelpunt Mechelen Eigen doelpunt N. Soumah Mechelen 0-3
76' Wissel Westerlo Wissel J. Otoo voor G. Dewaele Westerlo
79' Wissel Mechelen Wissel W. Togui voor I. de Camargo Mechelen
83' Wissel Mechelen Wissel C. Tainmont voor N. Storm Mechelen
88' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor W. Corstjens Westerlo
88' Wissel Mechelen Wissel S. De Witte voor O. Kaya Mechelen
90' Doelpunt Westerlo Doelpunt N. Soumah Westerlo 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Westerlo - Mechelen
Opstellingen Westerlo - Mechelen

Voorbeschouwing Westerlo - Mechelen

Westerlo en Mechelen treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Quentin Pirard en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Westerlo en Mechelen in de Eerste Divisie B vond plaats op 4 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Mechelen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Mechelen favoriet. 2 keer wist de ploeg van Westerlo te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Westerlo. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Westerlo 0
Winst Mechelen 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Westerlo op een 5e positie staat, terwijl we Mechelen terugvinden op de 1e plaats.