Nabeschouwing Deinze - RWDM (4-4) || Eerste Divisie B 2020/2021

Donderdag 18 maart 2021 - 17:00 uur

In de Eerste Divisie B 2020/2021 neemt Deinze het donderdag 18 maart 2021 om 17:00 uur in eigen huis op tegen RWDM. De wedstrijd wordt gespeeld in Burgermeester Van De Wiele Stadion in Deinze.

Via de Deinze - RWDM live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Deinze - RWDM (4-4)

De Eerste Divisie B 2020/2021 wedstrijd tussen Deinze en RWDM geresulteerd in een gelijkspel. Ondanks het gelijke spel hoefden de supporters in het stadion zich geen moment te vervelen, gezien het aantal doelpunten dat beide ploegen wisten te produceren. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 4-4 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door J. Libert, waarmee RWDM met 0-1 de leiding nam. Deinze kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Tarfi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 52e minuut zette N. Rommens zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee RWDM de leiding in de wedstrijd nam.

Na 53 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Y. Challouk de 2-2 maakte voor Deinze. Deinze leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 58 minuten op voorsprong na een goal van Y. Challouk: 3-2. Na 59 minuten kon C. Yambere van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat RWDM het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken. In de 65e minuut viel even later opnieuw een doelpunt. Het was G. Claes die de score op 3-3 zette en daarmee RWDM weer op gelijke hoogte bracht. Ook daarna bleven de doelpunten vallen, want na 70 minuten kon opnieuw gejuicht worden door supporters van RWDM. Het doelpunt dat gescoord werd kwam op naam te staan van K. Nzuzi Mata die de stand in de wedstrijd op 3-4 zette. Zo leek Deinze de wedstrijd uiteindelijk te gaan verliezen, tot dat F. Le Postollec in de 82e minuut met het laatste doelpunt van de wedstrijd zijn ploeg toch weer op gelijke hoogte zette: 4-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jordy Vermeire en eindigde de wedstrijd dus met een 4-4 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Deinze - RWDM 4-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Deinze - RWDM teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Doelpunt RWDM Doelpunt J. Libert met assist van L. Nangis RWDM 0-1
38' Gele kaart RWDM Gele kaart voor G. Claes RWDM
40' Doelpunt Deinze Doelpunt M. Tarfi met assist van L. Mertens Deinze 1-1
49' Gele kaart RWDM Gele kaart voor C. Yambere RWDM
50' Gele kaart Deinze Gele kaart voor S. Blondelle Deinze
52' Doelpunt RWDM Doelpunt N. Rommens RWDM 1-2
53' Doelpunt Deinze Doelpunt Y. Challouk met assist van A. Staelens Deinze 2-2
58' Doelpunt Deinze Doelpunt Y. Challouk met assist van A. Staelens Deinze 3-2
59' Tweede gele kaart RWDM Tweede gele kaart voor C. Yambere RWDM
64' Wissel RWDM Wissel C. Lavie voor L. Costa RWDM
64' Wissel RWDM Wissel B. Van Den Bogaert voor T. Ephestion RWDM
64' Wissel RWDM Wissel K. Nzuzi Mata voor L. Nangis RWDM
65' Doelpunt RWDM Doelpunt G. Claes RWDM 3-3
68' Gele kaart Deinze Gele kaart voor M. Tarfi Deinze
69' Gele kaart Deinze Gele kaart voor L. Mertens Deinze
70' Doelpunt RWDM Doelpunt K. Nzuzi Mata met assist van M. Terki RWDM 3-4
73' Wissel Deinze Wissel S. de Witte voor M. De Looze Deinze
73' Wissel Deinze Wissel D. De Belder voor M. Tarfi Deinze
79' Gele kaart RWDM Gele kaart voor M. Terki RWDM
82' Doelpunt Deinze Doelpunt F. Le Postollec Deinze 4-4
83' Wissel Deinze Wissel B. Dansoko voor J. Vansteenkiste Deinze
Video hoogtepunten en samenvatting Deinze - RWDM
Opstellingen Deinze - RWDM
De opstellingen van Deinze en RWDM zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Deinze - RWDM

Deinze en RWDM treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jordy Vermeire en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Deinze en RWDM in de Eerste Divisie B vond plaats op 6 maart 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Deinze favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl RWDM slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Deinze 1
Winst RWDM 0
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Deinze op een 5e positie staat, terwijl we RWDM terugvinden op de 6e plaats.