Nabeschouwing Lommel United - Westerlo (2-1) || Eerste Divisie B 2021/2022

Zaterdag 2 april 2022 - 20:45 uur

In de Eerste Divisie B 2021/2022 neemt Lommel United het zaterdag 2 april 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Westerlo. De wedstrijd wordt gespeeld in Soevereinstadion in Lommel.

Via de Lommel United - Westerlo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lommel United - Westerlo (2-1)

Het Eerste Divisie B duel tussen Lommel United en Westerlo is onder leiding van scheidsrechter Arthur Denil geëindigd in een 2-1 overwinning voor Lommel United. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door L. Seydoux, waarmee Westerlo met 0-1 de leiding nam. Westerlo kreeg via L. Foster in de 18e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Arthur Denil de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Diego Rosa namens Lommel United in de 46e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 48e minuut was het Lommel United dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van Cauê, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste. In de 94e minuut werd K. Mabea van Westerlo met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Lommel United met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Arthur Denil, waardoor Lommel United dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Lommel United - Westerlo 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lommel United - Westerlo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Westerlo Doelpunt L. Seydoux met assist van L. Foster Westerlo 0-1
18' Gele kaart Lommel United Gele kaart voor B. Smeets Lommel United
18' Penalty gemist Westerlo Penalty gemist L. Foster Westerlo
46' Doelpunt Lommel United Doelpunt Diego Rosa met assist van B. Smeets Lommel United 1-1
48' Doelpunt Lommel United Doelpunt Cauê met assist van K. Saito Lommel United 2-1
61' Gele kaart Lommel United Gele kaart voor Diego Rosa Lommel United
62' Wissel Lommel United Wissel T. Agyepong voor Diego Rosa Lommel United
65' Wissel Westerlo Wissel K. Mabea voor J. Bernát Westerlo
65' Wissel Westerlo Wissel M. Fixelles voor Igor Vetokele Westerlo
70' Wissel Lommel United Wissel Arthur Sales voor Cauê Lommel United
73' Wissel Westerlo Wissel K. Vaesen voor L. Seydoux Westerlo
81' Wissel Lommel United Wissel E. Ostrc voor K. Saito Lommel United
81' Wissel Lommel United Wissel M. Troonbeeckx voor B. Smeets Lommel United
92' Gele kaart Lommel United Gele kaart voor T. Pierrot Lommel United
94' Rode kaart Westerlo Rode kaart voor K. Mabea Westerlo
Video hoogtepunten en samenvatting Lommel United - Westerlo
Opstellingen Lommel United - Westerlo

Voorbeschouwing Lommel United - Westerlo

Lommel United en Westerlo treffen elkaar in de 26e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Arthur Denil en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Lommel United en Westerlo in de Eerste Divisie B vond plaats op 6 februari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Westerlo. Op basis van de afgelopen 19 duels tussen beide teams is Westerlo favoriet. 11 keer wist de ploeg van Lommel United te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Lommel United. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Lommel United 4
Winst Westerlo 11
Totaal 19

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lommel United op een 7e positie staat, terwijl we Westerlo terugvinden op de 1e plaats.