Nabeschouwing Dender - RFC Seraing (5-1) || Eerste Divisie B 2023/2024

Woensdag 7 februari 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie B 2023/2024 neemt Dender het woensdag 7 februari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen RFC Seraing. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Roystadion in Denderleeuw.

Via de Dender - RFC Seraing live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dender - RFC Seraing (5-1)

Het Eerste Divisie B duel tussen Dender en RFC Seraing is onder leiding van scheidsrechter Ken Vermeiren geëindigd in een 5-1 overwinning voor Dender. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Ridwane MBarki, waarmee Dender met 1-0 de leiding nam. Dender vergrootte in de 17e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ali Akman op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van Pape Moussa Fall zorgde ervoor dat Dender in de 30e minuut op 3-0 kwam te staan.

Na 51 minuten was het Sandro Trémoulet die de bal in eigen doel werkte, waardoor Dender op 4-0 kwam te staan. Na 63 minuten wist RFC Seraing eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van Valentin Guillaume bracht het de achterstand terug tot 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 70e minuut en kwam op naam te staan van Dender speler Olivier Myny, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ken Vermeiren en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Dender.

LIVE Dender - RFC Seraing 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dender - RFC Seraing teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Dender Doelpunt Ridwane MBarki met assist van Stefano Marzo Dender 1-0
17' Doelpunt Dender Doelpunt Ali Akman met assist van Ridwane MBarki Dender 2-0
26' Gele kaart Dender Gele kaart voor Gilles Ruyssen Dender
30' Eigen doelpunt Dender Eigen doelpunt Pape Moussa Fall Dender 3-0
45' Wissel RFC Seraing Wissel Noah Solheid voor Gerald Kilota RFC Seraing
46' Wissel Dender Wissel Dylan Ragolle voor Gilles Ruyssen Dender
51' Eigen doelpunt Dender Eigen doelpunt Sandro Trémoulet Dender 4-0
59' Wissel Dender Wissel Olivier Myny voor Ali Akman Dender
63' Doelpunt RFC Seraing Doelpunt Valentin Guillaume RFC Seraing 4-1
66' Wissel Dender Wissel Michael Lallemand voor Nicolas Antoine Rajsel Dender
66' Wissel Dender Wissel Jordy Soladio voor Bruny Nsimba Dender
68' Wissel RFC Seraing Wissel Alama Bayo voor Désiré Segbé Azankpo RFC Seraing
70' Doelpunt Dender Doelpunt Olivier Myny met assist van Lennard Hens Dender 5-1
75' Wissel Dender Wissel Fabio Ferraro voor Ridwane MBarki Dender
Video hoogtepunten en samenvatting Dender - RFC Seraing
Opstellingen Dender - RFC Seraing
De opstellingen van Dender en RFC Seraing zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Dender - RFC Seraing

Dender en RFC Seraing treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eerste Divisie B van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ken Vermeiren en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Dender en RFC Seraing in de Eerste Divisie B vond plaats op 6 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Dender. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Dender favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl RFC Seraing slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Dender 1
Winst RFC Seraing 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dender op een 5e positie staat, terwijl we RFC Seraing terugvinden op de 15e plaats.