Nabeschouwing FC Den Bosch - NEC (3-2) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 7 december 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt FC Den Bosch het vrijdag 7 december 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vliert in Den Bosch.

Via de FC Den Bosch - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Den Bosch - NEC (3-2)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Den Bosch en NEC is onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij geëindigd in een 3-2 overwinning voor FC Den Bosch. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door J. Okita, waarmee NEC met 0-1 de leiding nam. FC Den Bosch kwam in de 39e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Blummel, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 46e minuut moest NEC verder met een man minder nadat J. van den Berg een rode kaart had gekregen.

In de 72e minuut was het NEC dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van B. Darri. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat D. Verbeek van FC Den Bosch de 2-2 maakte in de 80e minuut. Laat in de wedstrijd was het vervolgens FC Den Bosch dat via J. van der Sande nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 90e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Joey Kooij bij een 3-2 eindstand in het voordeel van FC Den Bosch.

LIVE FC Den Bosch - NEC 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Den Bosch - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt NEC Doelpunt J. Okita met assist van B. Darri NEC 0-1
39' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt S. Blummel FC Den Bosch 1-1
46' Rode kaart NEC Rode kaart voor J. van den Berg NEC
46' Wissel NEC Wissel J. Kvída voor S. Braken NEC
58' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor S. Beltrame FC Den Bosch
71' Wissel FC Den Bosch Wissel L. Brouwers voor D. Holla FC Den Bosch
72' Doelpunt NEC Doelpunt B. Darri NEC 1-2
76' Gele kaart NEC Gele kaart voor B. Darri NEC
77' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor S. Kersten FC Den Bosch
77' Wissel FC Den Bosch Wissel J. van der Sande voor K. Felida FC Den Bosch
79' Wissel NEC Wissel R. Buwalda voor A. Achahbar NEC
80' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt D. Verbeek FC Den Bosch 2-2
83' Wissel NEC Wissel O. ter Haar Romeny voor B. Darri NEC
89' Gele kaart NEC Gele kaart voor R. Buwalda NEC
90' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt J. van der Sande met assist van L. Brouwers FC Den Bosch 3-2
92' Wissel FC Den Bosch Wissel J. Marchioni voor D. Verbeek FC Den Bosch
Video hoogtepunten en samenvatting FC Den Bosch - NEC
Opstellingen FC Den Bosch - NEC
De opstellingen van FC Den Bosch en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Den Bosch - NEC

FC Den Bosch en NEC treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Den Bosch en NEC in de Eerste Divisie vond plaats op 26 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is NEC favoriet. 3 keer wist de ploeg van FC Den Bosch te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor FC Den Bosch. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Den Bosch 1
Winst NEC 3
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Den Bosch op een 1e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 9e plaats.