Nabeschouwing Jong Ajax - RKC Waalwijk (2-1) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 19 oktober 2018 - 20:00 uur



In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt Jong Ajax het vrijdag 19 oktober 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - RKC Waalwijk (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en RKC Waalwijk is onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets geëindigd in een 2-1 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door Danilo, waarmee Jong Ajax met 1-0 de leiding nam. RKC Waalwijk kwam in de 43e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Tahiri, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut moest Jong Ajax verder met een man minder nadat N. Bakboord een rode kaart had gekregen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Danilo namens Jong Ajax in de 85e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 2-1 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Laurens Gerrets, waardoor Jong Ajax dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Jong Ajax - RKC Waalwijk
Goals
2
1
Balbezit
55%
45%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
3
2
Schoten totaal
11
13
Schoten op doel
7
5
Aanvallen
129
96
Gevaarlijke aanvallen
85
71
Corners
12
10
Wissels
3
3
LIVE Jong Ajax - RKC Waalwijk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
34' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt Danilo met assist van V. Černý Jong Ajax 1-0
39' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor A. Tahiri RKC Waalwijk
43' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt A. Tahiri met assist van D. Maatsen RKC Waalwijk 1-1
44' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor N. Bakboord Jong Ajax
46' Wissel Jong Ajax Wissel S. Botman voor P. Schuurs Jong Ajax
46' Wissel Jong Ajax Wissel D. Johnsen voor N. Lang Jong Ajax
49' Rode kaart Jong Ajax Rode kaart voor N. Bakboord Jong Ajax
71' Wissel RKC Waalwijk Wissel R. Bergkamp voor D. Seys RKC Waalwijk
73' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor J. Gaari RKC Waalwijk
79' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor M. Bakker Jong Ajax
81' Wissel RKC Waalwijk Wissel D. Rienstra voor A. Tahiri RKC Waalwijk
82' Wissel Jong Ajax Wissel N. Kühn voor V. Černý Jong Ajax
85' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt Danilo met assist van D. Johnsen Jong Ajax 2-1
90' Wissel RKC Waalwijk Wissel E. Walian voor M. Meulensteen RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - RKC Waalwijk
Opstellingen Jong Ajax - RKC Waalwijk
De opstellingen van Jong Ajax en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Wissels RKC Waalwijk
# Speler Pos.
16 Bohdi Prinssen K
17 Jan Lammers V
12 Gigli Ndefe V
19 Ingo van Weert V
20 Daan Rienstra M
14 Ezra Walian A
13 Roland Bergkamp A
Voorbeschouwing Jong Ajax - RKC Waalwijk

Jong Ajax en RKC Waalwijk treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Laurens Gerrets en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en RKC Waalwijk in de Eerste Divisie vond plaats op 26 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong Ajax. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Jong Ajax favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl RKC Waalwijk slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Jong Ajax 4
Winst RKC Waalwijk 1
Gelijkspel 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 11e positie staat, terwijl we RKC Waalwijk terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Jong Ajax - RKC Waalwijk Opstelling Jong Ajax Opstelling RKC Waalwijk Live Jong Ajax - RKC Waalwijk Live Jong Ajax - RKC Waalwijk kijken Jong Ajax - RKC Waalwijk kijken Live Jong Ajax - RKC Waalwijk stream Jong Ajax - RKC Waalwijk Fox Sports Nabeschouwing Jong Ajax - RKC Waalwijk Uitslag Jong Ajax - RKC Waalwijk Statistieken Jong Ajax - RKC Waalwijk Eerste Divisie 2018/2019 Jong Ajax - RKC Waalwijk wedden Jong Ajax - RKC Waalwijk gokken Jong Ajax - RKC Waalwijk Unibet