Nabeschouwing Roda JC - Jong PSV (2-3) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 5 oktober 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt Roda JC het vrijdag 5 oktober 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Via de Roda JC - Jong PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - Jong PSV (2-3)

Het Eerste Divisie duel tussen Roda JC en Jong PSV is onder leiding van scheidsrechter Laurens Gerrets geëindigd in een 2-3 overwinning voor Jong PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor L. Daneels in de 9e minuut, waardoor Jong PSV met een man minder kwam te staan. Een penalty zorgde er later in de 10e minuut voor dat Roda JC Kerkrade via M. Engels op 1-0 kwam te staan. In de 23e werd de voorsprong voor Roda JC Kerkrade verdubbeld dankzij een doelpunt van M. Engels.

In de 43e minuut was het Jong PSV dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Mauro Júnior. Na 62 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Verreth de 2-2 maakte namens Jong PSV. In de 69e minuut werd opnieuw een speler van het veld gestuurd met een rode kaart. L. Milts van Roda JC Kerkrade was degene die voortijdig naar de kleedkamer werd verwezen. Het lukte Jong PSV in de 76e minuut toch nog om weer op voorsprong te komen. Het was R. Lundqvist die de 2-3 wist te maken. In de 91e minuut werd opnieuw een rode kaart getrokken. Dit keer moest M. El Makrini van Roda JC Kerkrade vroegtijdig het veld verlaten.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Laurens Gerrets bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Jong PSV.

LIVE Roda JC - Jong PSV 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - Jong PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Rode kaart Jong PSV Rode kaart voor L. Daneels Jong PSV
10' Penalty Roda JC Kerkrade Penalty M. Engels Roda JC Kerkrade 1-0
23' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt M. Engels met assist van M. Paulissen Roda JC Kerkrade 2-0
43' Doelpunt Jong PSV Doelpunt Mauro Júnior met assist van D. Rigo Jong PSV 2-1
43' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor D. Werker Roda JC Kerkrade
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel T. Väyrynen voor B. Simakala Roda JC Kerkrade
54' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor D. Abels Jong PSV
55' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor M. Engels Roda JC Kerkrade
60' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor M. Soulas Jong PSV
61' Wissel Jong PSV Wissel M. Frey voor Mauro Júnior Jong PSV
62' Doelpunt Jong PSV Doelpunt M. Verreth met assist van R. Lundqvist Jong PSV 2-2
67' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor B. Kun Jong PSV
69' Rode kaart Roda JC Kerkrade Rode kaart voor L. Milts Roda JC Kerkrade
71' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. El Makrini voor G. van Velzen Roda JC Kerkrade
72' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor M. Engels Roda JC Kerkrade
76' Doelpunt Jong PSV Doelpunt R. Lundqvist met assist van D. Rigo Jong PSV 2-3
77' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel P. Schlösser voor H. Dijkhuizen Roda JC Kerkrade
85' Wissel Jong PSV Wissel B. Wallenburg voor B. Kun Jong PSV
90' Wissel Jong PSV Wissel R. Schoonbrood voor R. Lundqvist Jong PSV
91' Rode kaart Roda JC Kerkrade Rode kaart voor M. El Makrini Roda JC Kerkrade
92' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor M. Paulissen Roda JC Kerkrade
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - Jong PSV
Opstellingen Roda JC - Jong PSV
De opstellingen van Roda JC en Jong PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Roda JC - Jong PSV

Roda JC en Jong PSV treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Laurens Gerrets en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roda JC en Jong PSV in de Eerste Divisie vond plaats op 20 april 2015 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Het wordt interessant om te zien of één van de twee teams dit keer de overwinning in de wacht weet te slepen. De laatste 2 duels tussen Roda JC en Jong PSV eindigde namelijk in een gelijkspel.

Winst Roda JC 0
Winst Jong PSV 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roda JC op een 7e positie staat, terwijl we Jong PSV terugvinden op de 13e plaats.