Nabeschouwing SC Cambuur - Jong Ajax (2-1) || Eerste Divisie 2018/2019

Vrijdag 2 november 2018 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt SC Cambuur het vrijdag 2 november 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Cambuurstadion in Leeuwarden.

Via de SC Cambuur - Jong Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Cambuur - Jong Ajax (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen SC Cambuur en Jong Ajax is onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank geëindigd in een 2-1 overwinning voor SC Cambuur. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door J. Mathieu, waarmee SC Cambuur met 1-0 de leiding nam. In de 52e minuut kreeg S. Botman van Jong Ajax voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Jong Ajax de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Door een benutte penalty kwam SC Cambuur vervolgens op 2-0. Het was J. Mathieu die vanaf 11 meter wist te scoren in de 53e minuut.

In de 75e minuut moest SC Cambuur verder met een man minder, nadat J. Mathieu een tweede gele kaart kreeg. In de 77e was het Jong Ajax dat op voorsprong kwam te staan na een goal van N. Lang.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Erwin Blank, waardoor SC Cambuur dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Cambuur - Jong Ajax 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Cambuur - Jong Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt SC Cambuur Doelpunt J. Mathieu SC Cambuur 1-0
18' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor S. Botman Jong Ajax
24' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor D. de Wit Jong Ajax
46' Wissel SC Cambuur Wissel I. Kallon voor T. Conraad SC Cambuur
52' Tweede gele kaart Jong Ajax Tweede gele kaart voor S. Botman Jong Ajax
53' Penalty SC Cambuur Penalty J. Mathieu SC Cambuur 2-0
61' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor K. van Kippersluis SC Cambuur
62' Wissel Jong Ajax Wissel V. Jensen voor N. Kühn Jong Ajax
62' Wissel Jong Ajax Wissel N. Lang voor D. de Wit Jong Ajax
67' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor J. Mathieu SC Cambuur
69' Wissel SC Cambuur Wissel R. Maulun voor A. Cigaņiks SC Cambuur
75' Tweede gele kaart SC Cambuur Tweede gele kaart voor J. Mathieu SC Cambuur
77' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt N. Lang met assist van D. Solomons Jong Ajax 2-1
78' Gele kaart SC Cambuur Gele kaart voor R. Maulun SC Cambuur
79' Wissel Jong Ajax Wissel K. Sierhuis voor D. Solomons Jong Ajax
87' Wissel SC Cambuur Wissel J. Calor voor K. Rossi SC Cambuur
91' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor B. Kemper Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting SC Cambuur - Jong Ajax
Opstellingen SC Cambuur - Jong Ajax
De opstellingen van SC Cambuur en Jong Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing SC Cambuur - Jong Ajax

SC Cambuur en Jong Ajax treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erwin Blank en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Cambuur en Jong Ajax in de Eerste Divisie vond plaats op 22 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong Ajax. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Jong Ajax favoriet. 4 keer wist de ploeg van SC Cambuur te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor SC Cambuur. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst SC Cambuur 0
Winst Jong Ajax 4
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Cambuur op een 8e positie staat, terwijl we Jong Ajax terugvinden op de 9e plaats.