Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles (6-1) || Eerste Divisie 2018/2019

Zondag 24 februari 2019 - 14:30 uur

In de Eerste Divisie 2018/2019 neemt Sparta Rotterdam het zondag 24 februari 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd wordt gespeeld in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam.

Via de Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles (6-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles is onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder geëindigd in een 6-1 overwinning voor Sparta Rotterdam. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door İ. Dervişoğlu, waarmee Sparta Rotterdam met 1-0 de leiding nam. Sparta Rotterdam vergrootte in de 26e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Auassar op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut volgde een derde treffer van Sparta Rotterdam, waarmee M. Rayhi zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Sparta Rotterdam geen gas terug, waardoor in de 49e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van A. Harroui. De 5-0 voor Sparta Rotterdam volgde even later in de 59e minuut nadat İ. Dervişoğlu namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 61e minuut was het R. van der Venne van Go Ahead Eagles wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Namens Sparta Rotterdam mocht İ. Dervişoğlu in de 80e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Siemen Mulder en eindigde de wedstrijd dus met een 6-1 stand in het voordeel van Sparta Rotterdam.

LIVE Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt İ. Dervişoğlu met assist van D. Duarte Sparta Rotterdam 1-0
26' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt A. Auassar Sparta Rotterdam 2-0
36' Wissel Go Ahead Eagles Wissel J. Bliek voor J. Veldmate Go Ahead Eagles
43' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt M. Rayhi Sparta Rotterdam 3-0
46' Wissel Go Ahead Eagles Wissel G. Werkhoven voor I. Bakx Go Ahead Eagles
49' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt A. Harroui met assist van L. Veldwijk Sparta Rotterdam 4-0
59' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt İ. Dervişoğlu met assist van M. Rayhi Sparta Rotterdam 5-0
61' Doelpunt Go Ahead Eagles Doelpunt R. van der Venne met assist van P. van Moorsel Go Ahead Eagles 5-1
62' Wissel Go Ahead Eagles Wissel J. Groenbast voor G. Bosz Go Ahead Eagles
70' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor J. Lelieveld Go Ahead Eagles
78' Wissel Sparta Rotterdam Wissel R. Drenthe voor L. Veldwijk Sparta Rotterdam
80' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt İ. Dervişoğlu met assist van F. Dabo Sparta Rotterdam 6-1
81' Wissel Sparta Rotterdam Wissel G. Breinburg voor L. Duarte Sparta Rotterdam
86' Wissel Sparta Rotterdam Wissel E. Duplan voor D. Duarte Sparta Rotterdam
91' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor G. Werkhoven Go Ahead Eagles
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles
Opstellingen Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles
De opstellingen van Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles

Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles treffen elkaar in de 26e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Siemen Mulder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles in de Eerste Divisie vond plaats op 5 oktober 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Sparta Rotterdam favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl Go Ahead Eagles slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sparta Rotterdam 5
Winst Go Ahead Eagles 2
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sparta Rotterdam op een 4e positie staat, terwijl we Go Ahead Eagles terugvinden op de 3e plaats.