Nabeschouwing Jong AZ - FC Den Bosch (2-2) || Eerste Divisie 2019/2020

Maandag 30 september 2019 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt Jong AZ het maandag 30 september 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Den Bosch. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - FC Den Bosch live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - FC Den Bosch (2-2)

De Eerste Divisie 2019/2020 wedstrijd tussen Jong AZ en FC Den Bosch geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door A. Dkidak, waarmee FC Den Bosch met 0-1 de leiding nam. Jong AZ kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Oosting, die daarmee de stand op 1-1 zette. Een penalty in de 52e minuut was de ideale kans voor FC Den Bosch om te scoren. D. Verbeek was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

In de 57e minuut was het Jong AZ dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van F. Druijf. Na 79 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. Rodrigues de 2-2 maakte namens FC Den Bosch. Na 85 minuten was het F. Druijf van Jong AZ de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 2-1 bleef.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Jong AZ - FC Den Bosch 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - FC Den Bosch teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt A. Dkidak FC Den Bosch 0-1
24' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor L. Brouwers FC Den Bosch
44' Doelpunt Jong AZ Doelpunt T. Oosting met assist van J. Church Jong AZ 1-1
46' Wissel FC Den Bosch Wissel R. Rodrigues voor L. Miedema FC Den Bosch
51' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor R. De Boer Jong AZ
51' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor F. Druijf Jong AZ
52' Penalty gemist FC Den Bosch Penalty gemist D. Verbeek FC Den Bosch
57' Doelpunt Jong AZ Doelpunt F. Druijf met assist van T. Oosting Jong AZ 2-1
68' Wissel FC Den Bosch Wissel R. Trotman voor A. Laukart FC Den Bosch
79' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt R. Rodrigues met assist van L. Brouwers FC Den Bosch 2-2
80' Wissel FC Den Bosch Wissel A. Abdullahi voor L. Brouwers FC Den Bosch
85' Penalty gemist Jong AZ Penalty gemist F. Druijf Jong AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - FC Den Bosch
Opstellingen Jong AZ - FC Den Bosch
De opstellingen van Jong AZ en FC Den Bosch zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Jong AZ - FC Den Bosch

Jong AZ en FC Den Bosch treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong AZ en FC Den Bosch in de Eerste Divisie vond plaats op 15 februari 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Jong AZ als FC Den Bosch wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 2 keer in een gelijkspel.

Winst Jong AZ 1
Winst FC Den Bosch 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong AZ op een 18e positie staat, terwijl we FC Den Bosch terugvinden op de 15e plaats.