Nabeschouwing Jong AZ - FC Eindhoven (2-4) || Eerste Divisie 2019/2020

Maandag 24 februari 2020 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2019/2020 neemt Jong AZ het maandag 24 februari 2020 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Eindhoven. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - FC Eindhoven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - FC Eindhoven (2-4)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en FC Eindhoven is geëindigd in een 2-4 overwinning voor FC Eindhoven. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Eindhoven kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van R. Cicilia. FC Eindhoven vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Bourard op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam FC Eindhoven vervolgens op 0-3. Het was R. Cicilia die vanaf 11 meter wist te scoren in de 34e minuut.

F. Druijf zette Jong AZ even later op 1-3 nadat hij een door de scheidsrechter toegekende penalty wist te benutten. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 46e minuut nadat J. Ogenia namens FC Eindhoven de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 81e minuut en kwam op naam te staan van Jong AZ speler T. Oosting, die daarmee tekende voor de 2-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van FC Eindhoven.

LIVE Jong AZ - FC Eindhoven 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - FC Eindhoven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt R. Cicilia met assist van D. de Meij FC Eindhoven 0-1
13' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt S. Bourard met assist van R. Cicilia FC Eindhoven 0-2
34' Penalty FC Eindhoven Penalty R. Cicilia FC Eindhoven 0-3
44' Penalty Jong AZ Penalty F. Druijf Jong AZ 1-3
46' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt J. Ogenia met assist van R. Cicilia FC Eindhoven 1-4
63' Wissel Jong AZ Wissel J. Bakker voor Y. Sugawara Jong AZ
63' Wissel Jong AZ Wissel F. Correia voor F. Druijf Jong AZ
67' Wissel FC Eindhoven Wissel M. Boonstoppel voor M. Lopes FC Eindhoven
67' Wissel FC Eindhoven Wissel N. Oubaha voor D. de Meij FC Eindhoven
75' Wissel Jong AZ Wissel R. Sedlacek voor J. Jacobs Jong AZ
78' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor V. Vermeulen FC Eindhoven
81' Doelpunt Jong AZ Doelpunt T. Oosting met assist van R. Sedlacek Jong AZ 2-4
85' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor K. Essikal FC Eindhoven
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - FC Eindhoven
Opstellingen Jong AZ - FC Eindhoven
De opstellingen van Jong AZ en FC Eindhoven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Eindhoven zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Jong AZ - FC Eindhoven

Jong AZ en FC Eindhoven treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen Jong AZ en FC Eindhoven in de Eerste Divisie vond plaats op 1 november 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Eindhoven. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is FC Eindhoven favoriet. 3 keer wist de ploeg van Jong AZ te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Jong AZ. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Jong AZ 2
Winst FC Eindhoven 3
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong AZ op een 15e positie staat, terwijl we FC Eindhoven terugvinden op de 14e plaats.